Apel DRAMATIC din partea familiilor şi prietenilor celor răniţi în incendiu. Ce MESAJE au postat pe Facebook

Părinţii, dar şi prietenii victimelor tragediei din clubul Colectiv fac un apel dramatic pe Facebook ca oamenii să vină şi să doneze sânge pentru acestea. Centrele de colectare sunt deschise şi duminică, cei care vor să ajute putând merge la centrul din strada Constantin Caracaş, numărul 28, centrul de la Spitalul Militar şi centrul de la Spitalul Universitar.

RomaniaTV.net
01 nov. 2015, 11:46
Apel DRAMATIC din partea familiilor şi prietenilor celor răniţi în incendiu. Ce MESAJE au postat pe Facebook

Alexandra, Ionuţ, Matei, Bogdan, Teodora, Flavia, Tudor, Liviu, Cristian sunt doar câteva dintre numele celor peste 100 de tineri care luptă să trăiască.

Alexandra Matache, 26 de ani

Familia şi prietenii lui Alexis, aşa cum o ştiu toţi, au scris pe Facebook că cei care vor să meargă să doneze sânge să specifice şi numele ei: Alexandra Matache. Ea este internata la Spitalul Bagdasar Arsenie, iar grupa de sânge pentru Alexandra este 01.

„Din suflet va rog fiti alături de fiica mea Alexis Matache rugati-va pentru ea sa se facă bine”, a scris pe Facebook mama Alexandrei Matache o tânără de 26 de ani ajunsă la spital după incendiul din Colectiv şi care acum se află într-o fază critică.

„Pentru toți care nu o cunosc vă zic că este o persoană bună și mereu cu un zâmbet mare pe buze și mereu încerca să ajute cum știe ea mai bine! Așadar apelez la umanitatea din fiecare dintre voi și mergeți să donați puțin sânge”, se arată într-un alt mesaj postat de un prieten pe profilul Alexandrei de Facebook.

„Haideti sa fim alaturi de Alexis Matache! Este internata la Spitalul Bagdasar si are nevoie de sange. Mergeti sa donati si specificati numele ei, Alexandra Matache! Exista si o cutie pentru donatii la Mojo pe strada Gabroveni 14”, scrie altul.

Alţi tineri, alţi prieteni care încearcă să sară în sprijinul lor şi să facă apel la donarea de sânge.

Citeşte şi: Supravieţuitorii incendiului din Colectiv, în stare de ŞOC: Tremur încă, m-am târât pe jos printre oameni arşi

Istrate Claudiu Bogdan, 22 de ani 

Tatal său scrie pe Facebook cerând oamenilor să doneze sânge: „Dragi prieteni, Va scriu în numele lui Bogdan, pentru ca din păcate el o vreme nu poate fi activ pe fb. Va roagă sa faceţi un efort şi sa donaţi sânge pentru el. Viata lui depinde de acest ajutor. Mulţumesc, Tatăl lui Bogdan”.

Şi mama sa face un apel disperat pentru ajutor: „Dragi prieteni, Bogdan are MARE nevoie de sange! Starea lui este grava… prognosticul medicilor e rezervat. Urmeaza zile critice pentru el… Va rog sa fiti alaturi de el la greu! IMPORTANT! Puteti dona orice grupa, specificand ca este pentru Claudiu Bogdan Istrate, internat la Spitalul Bagdasar Arseni. Va suntem recunoscatori pentru ajutor.”

Golu Tudor, chitarist

„Fratele meu este in stare grava la spitalul municipal in urma incendiului din club Colectiv. Va rog din suflet pe cei care puteti dona sange sa donati maine la centrul de donare si transfuzii pentru Tudor Golu. Multumesc!”, a scris pe Facebook sora lui Tudor Golu., internat la Universitar.

Pentru Tudor se roagă şi fosta sa profesoară, care are trei elevi între victimele de la Colectiv. „Curaj si putere celor internati in spitale in stare grava, printre care 3 dragi fosti elevi de ai mei: Radu Damian, Cristina Tartau, Tudor Golu. God bless them all!”,a scris Irina Crivat pe Facebook.

Ionuţ Sălăjan, 41 de ani. 

Mesajul scris pe Facebook de sotia sa, Alina: „Ionut a avut ghinionul sa fie printre victimele tragediei din club. A fost operat, are arsuri pe fata, mâini si torace…l-am vazut, si înainte de operaţie si după. Înainte era negru nici nu l-am recunoscut. După operaţie am reuşit sa intru la reanimare si să-l vad. Nu pot sa va spun cum arata…era conştient, am vorbit cu el dar e pe morfina ca are dureri. Doamne ce am văzut acolo. E tragic. Va rog sa va rugaţi lui Dumnezeu pt toţi sa supravieţuiască”.

Teodora Maftei, fotojurnalist

 Costin Stucan, redactor şef la Prosport: „Jurnalistul sportiv Teodora Maftei este internată la terapie intensivă cu arsuri severe, întinse pe o suprafaţa mare din corp. Starea ei este gravă, însă e stabilă, iar doctorii o ţin sub sedative pentru durerile atroce. Pentru Teo, un fotograf pasionat şi talentat care se afla în prima linie în club, lângă scenă, pentru a prinde emoţia unui concert rock, durerile şi lupta nu sunt noi. E o veterană. 

„Uneori e nevoie să mori puţin ca să simţi cu adevărat că trăieşti”, mărturisea ea în urmă cu câţiva ani pentru Perfecte.ro. Nu e un citat de genul celor care-ţi umplu dimineaţa contul de Facebook. Teo a suferit şapte intervenţii chirugicale, dintre care trei pe creier, pentru ameliorarea simptomelor unui sindrom care încearcă să alieneze o tânără trecută de 30 de ani

Liviu Zaharescu, fotograf. 

„Stay strong my brothers…. RIP to all those who have fallen..!!! May the force be with you, always!” „Fii tare, Liviu. Mai avem concerte de vazut, beri de baut si muulte multe poze de facut!!…Asteptam veste cea buna”, sunt câteva dintre mesajele transmise pe pagina de Facebook a lui Liviu.

Flavia Lupu. 

„Prietenul ei a salvat-o din infernul din Colectiv, s-a întors după alţii, însă nu a mai ieşit, pierzându-si viaţa. „Claudiu Petre, om frumos, eroul nostru care ne-ai salvat-o pe Flavia. Nu sunt cuvinte pentru tragedia de aseara”, scrie cineva pe Facebook.

Alexandra Furnea

Liliana Gheorghe

Cristian Mitroi. Prietenii săi spun pe Facebook că este internat la Terapie intensivă: „Suntem alaturi si de Cristian Mitroi si Miluta care sunt de asemenea la terapie intensiva”

Matei Cristian, 40 de an, într-o fotografie facuta chiar în seara concertului. Potrivit postărilor făcute de prietenii săi pe Facebook, a fost operat şi este în stare bună.

Mircea Băcanu, 25 de ani

Astfel de mesaje cutremurătoare au inundat profilele de Facebook ale celor care au fost răniţi în urma incendiului de vineri seara.