Apel la Guvern din Parlamentul European: Nu mai puneţi în pericol lupta contra corupţiei. Reacţia europarlamentarilor români

Apel direct la guvernul de la Bucureşti, pentru a nu mai submina lupta anticorupţie. Europarlamentarul german Manfred Weber, susţinut de cancelarul Angela Merkel pentru şefia Comisiei Europene, spune că schimbările din justiție afectează nu doar candidatura României la spaţiul Schengen, ci şi pe ale Bulgariei şi Croaţiei.

RomaniaTV.net
12 sept. 2018, 09:45
Apel la Guvern din Parlamentul European: Nu mai puneţi în pericol lupta contra corupţiei. Reacţia europarlamentarilor români

UPDATE.  „Este clar că în momentul de faţă Croaţia şi Bulgaria sunt mai bine plasate să adere rapid la zona Schengen decât este România sub guvernul Dăncilă”, ne-a declarat marţi, la Strasbourg, purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European (PPE), Siegfried Mureşan, referitor la declaraţia liderului grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, potrivit căruia Bulgaria şi Croaţia ar trebui primite în Schengen acum, iar guvernul României ar trebui să-şi rezolve mai întâi problemele care afectează procesul de luptă împotriva corupţiei. Pe de altă parte, eurodeputata Renate Weber, din grupul ALDE, denunţă o acţiune „profund nedreaptă” şi „o logică politicianistă de campanie”.

„Vreau să subliniez că spaţiul Schengen aduce mai multă, nu mai puţină securitate. De aceea cerem Consiliului să facă paşii următori pentru a include Bulgaria şi Croaţia în Schengen. Au aşteptat mult timp şi este timpul să acţionăm.

Şi mai vreau să cer Guvernului României să înceteze să pună în pericol lupta contra corupţiei, pentru că această situaţie afectează procesul luării de decizii în cazul Bulgariei şi Croaţiei. Toate cele trei ţări trebuie să aibă şansa de a se alătura spaţiului Schengen imediat, vreau să subliniez din nou asta”, a spus Manfred Weber.