Apelativul „Mr. President” adresat de Biden premierul Ponta apare şi pe site-ul Casei Albe, urmat de [sic]

În transcrierea declaraţiilor vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, făcute la Palatul Victoria, Casa Albă  a  menţionat apelativul "Mr. President" adresat premierului român Victor Ponta,urmat de [sic!]. La sfârşitul declaraţiilor însă, Biden a folosit apelativul corect, "domnule prim-ministru", când i-a mulţumit premierului pentru relaţiile de cooperare româno-americane.

RomaniaTV.net
21 mai 2014, 19:53
Apelativul „Mr. President” adresat de Biden premierul Ponta apare şi pe site-ul Casei Albe, urmat de [sic]

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, i s-a adresat premierului Victor Ponta cu apelativul „preşedinte”, la finalul discuţiei avute, miercuri, la Palatul Victoria.

„Domnule preşedinte, mulţumesc pentru angajamentul dumneavoastră de a întări relaţiile noastre, pentru munca dumneavoastră pentru a face viitorul nostru şi mai bun. Dumnezeu să binecuvânteze poporul român, Dumnezeu să binecuvânteze America şi Dumnezeu trebuie să protejeze trupele noastre, române şi americane din Afganistan”, i-a spus Biden lui Ponta la finalul vizitei.

Apelativul „Domnule preşedinte” apare inclusiv în transcrierea declaraţiei lui Joe Biden, pe site-ul Casei Albe. „Aşadar, Domnule Preşedinte, [sic] vă mulţumesc pentru angajamentul de a continua să întărim împreună relaţiile noastre, pentru munca dumneavoastră pentru a ne face împreună un viitor şi mai luminos, iar Dumnezeu să binecuvinteze poporul român. Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze America şi fie ca Dumnezeu să îi binecuvinteze pe soldaţii noştri – români şi americani – care se află încă în Afganistan. Vă mulţumesc foarte mult, domnule prim-ministru”, apare în transcript.

VEZI TRANSCRIEREA AICI

[Sic] înseamnă „aşa” şi este folosit pentru a marca situații neobișnuite sau incorecte pentru a evita perceperea lor drept greșeli de tipar. De regulă, se notează între paranteze drepte, scris cu caractere cursive sau cu un semn de exclamare alături (astfel: [sic!]).  Cuvântul este folosit ca indicație pentru ca cititorii să știe că o greșeală dintr-un text reprodus aparține originalului, adică autorului respectiv, și nu comentatorului.