Apele Dunării au ajuns la primul dig local de apărare, pe braţul Borcea. Săptămâna viitoare, va fi depăşită cota de atenţie la Feteşti

Publicat: Vineri, 16 Martie 2018 19:18 // Actualizat: Vineri, 16 Martie 2018 19:18 // Sursa: romaniatv.net

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa a anunţat, vineri seară, că s-au înregistrat creşteri constante ale debitelor Dunării înc din 6 martie, iar în prezent apele au ajuns la primul dig local de apărare. Săptămâna viitoare, specialiştii prognozează creşterea că va fi depăşită cota de atenţie la Feteşti, cu 15 centimetri, situaţia fiind permanent monitorizată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri seară, de către reprezentanţii CJSU Ialomiţa, urmare a creşterii nivelurilor şi debitelor pe Fluviul Dunare, începând cu data de 06 martie, în zona localităţii Feteşti, pe braţul Borcea, mal stâng, apele au pătruns în albia majoră ajungând la primul dig local de apărare.

"În acest moment nu sunt în pericol de a fi inundate zonele locuite. Prognoza evoluţiei viiturii pe braţul Borcea, emisă vineri, de catre I.N.H.G.A., arată o creştere a nivelului până pe data de 23.03.2018 cu 65 cm, depăşindu-se astfel cota de atenţie în zona localităţii Feteşti cu 15 cm", se arată în comunicat.

Evoluţia fenomenului este monitorizată permanent de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Ialomiţa.

"În cazul apariţiei unor situaţii critice, S.V.S.U. Feteşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomiţa si S.G.A. Ialomiţa vor interveni cu forţe umane, materiale şi utilaje, pentru protejarea zonelor locuite", se mai arată în document.

Autorităţile din Ialomiţa cer locuitorilor din zona Feteşti să respecte recomandările forţelor de intervenţie.

Citeşte şi Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Dunăre Ialomiţa inundaţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mar 00:39
Răspunde | Votează email 0 email
HEILIGBUCH MARIA
MAI BN SARAC SI CURAT DECAT CU MASINA SI ASA DE CHINUIT:
17 mar 00:35
Răspunde | Votează email 0 email
VARVARA FILOFTEIA IUSTINA
U DE LA RUHE-LINISTE-A DE LA MARIA-ARZT:
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H