Apelul părinţilor la Guvernul Orban, cu o zi înainte de începerea şcolilor: "Daţi-le voie celor care pot să facă scenariul 1"

Publicat: Duminică, 13 Septembrie 2020 13:32 // Actualizat: Duminică, 13 Septembrie 2020 13:46 // Sursa: romaniatv.net

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a lansat un apel către Guvernul Orban, după ce inspectoratele au respins numeroase propuneri din partea școlilor de a deschide în scenarii diferite unele clase sau cicluri, respectând normele sanitare și de distanțare. “Dați drumul descentralizării în sensul adevărat al noțiunii! Nu mimați descentralizarea!”, a transmis Iulian Cristache, explicând cum sunt afectați elevii și profesorii de întârzierea deciziilor guvernamentale.

Foto: Pexels

“Noi am făcut ședința joi, pe 10 septembrie, iar singura nemulțumire a Inspectoratului a fost că școala începe în scenariul roșu, pentru prima săptămână. Însă directorul a explicat că motivul este unul de natura obiectivă: nu au avut timp fizic să monteze despărțitoarele din plexiglas, pentru că banii alocați de Consiliul Local au venit târziu, pentru simplul fapt că ordinul de ministru care reglementează montarea acestor despărțitoare a sosit târziu. În lipsa ordinului, Consiliul Local nu avea baza legală să aloce școlii sumele necesare cumpărării sistemului plexiglas”, a explicat el pentru Edupedu.ro.

Dați-le voie celor care pot să facă scenariul 1 [adică ore exclusiv față în față, în sălile de clasă, în școlile care au un număr mic de elevi, dar care sunt în localități încadrate de Ministerul Sănătății ca fiind în scenariul galben – N.Red.] și nu-i obligați să treacă în scenariul 2 [cu ore în sistem hibrid]. Sunt școli în București care își doresc acest lucru, îndeplinesc condițiile sanitare și cărora le refuzați cursurile față în față cu toți copiii”, a declarat pentru Edupedu.ro reprezentantul părinților, Iulian Cristache.

Dați voie să combine scenariul 1 cu scenariul 2, pentru că unele școli au decis să facă disciplinele de examen față în față, iar pe celelalte să le facă în online, astfel încât timpul petrecut de elevi la școală cu măștile pe față să fie cât mai scurt. Mă refer la absolut toate clasele. Să lase decizia descentralizată și la nivelul claselor, iar directorul să facă un efort de construire a orarului pe baza deciziilor fiecărei clase, la nivelul unității de învățământ, bineînțeles în urma înțelegerii cu corpul profesoral”, a continuat acesta.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
guvernul orban inceperea scolilor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H