APIA, anunț important pentru agricultori. Ce pot face fermierii care vor să primească subvenția mai devreme

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a făcut un nou anunț pentru fermierii care accesează subvenția aferentă anului 2023.

20 apr. 2023, 22:29
APIA, anunț important pentru agricultori. Ce pot face fermierii care vor să primească subvenția mai devreme
APIA, anunț important pentru fermieri

APIA, anunț pentru fermierii care accesează schema de plată pentru bunăstarea animalelor din noul Plan Național Strategic, aferentă acestui an. Agenția eliberează, și acum, adeverințele pentru beneficiarii acestei intervenții, potrivit agro-tv.ro.

„Începând cu 28 martie 2023, APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii DR 06 – Bunăstarea animalelor, care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente de la instituțiile bancare și nebancare.

Prin adeverință APIA confirmă că fermierul a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2023, pentru DR 06- Bunăstarea animale – pachetul a) porcine sau pachetul b) păsări, precum și valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă anului de angajament 2023”, a transmis Agenția într-un comunicat recent.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă avertizează fermierii nemulțumiți: „Agricultura din România beneficiază de sprijin financiar!” (VIDEO)

Valoarea creditului care poate fi accesat de fermieri poate fi de până la 90% din suma cuvenită beneficiarului pentru anul de angajament 2023.

Până în prezent, APIA a eliberat un număr de 98 de adeverințe, 51 dintre acestea pentru pachetul de păsări, iar restul de 47 pentru pachetul de porcine.

Citește și: Despăgubiri de aproape 900 milioane lei pentru fermierii afectați de secetă în 2022. Ce categorii de fermieri vor beneficia de ajutor financiar

„În ceea ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii”, a adăugat instituția.