Aplică aceste trucuri pentru buze mai voluminoase şi senzuale

Sunt un simbol al senzualității și feminității, așa că nu puține sunt femeile care vor să aibă buze pline și cărnoase. Dacă te numeri printre ele, pune în aplicare aceste mici secrete, dar cu efecte mari.

RomaniaTV.net
08 aug. 2016, 12:55
Aplică aceste trucuri pentru buze mai voluminoase şi senzuale

Exfolierea, foarte important

Pentru ca buzele să fie moi și voluptoase, îndepărtează o dată pe săptămână celulele. Exfolierea mai are un avataj: stimulează circulația sangvină, făcând ca buzele să pară mai pline. Ai grijă ca produsul pe care îl folosești să nu fie foarte aspru. Pentru asta, poți prepara chiar tu acasă un scrub cu 2 ingrediente la-ndemână: zahăr și apă. Pune o lingură de zahăr într-o ceașcă, adaugă apă și cu periuța de dinți aplică pasta pe buze, prin mișcări circulare. La final, clătește foarte bine cu apă rece.

Hidratarea, cuvântul-cheie

După exfoliere, folosește un produs cu vitamina E și ceară de albine. Pentru a menține buzele netede și frumoase, pe lângă utilizarea zilnică a unui balsam, o dată pe săptămână întinde pe suprafața lor miere. Las-o să acționeze 15 minute, apoi spală cu apă rece. Te ajută și masajul cu picături de ulei de măsline. Datorită conținutului ridicat de acizi grași, acesta hidratează, lăsând buzele catifelate. Folosește acest procedeu seara, înainte de a merge la culcare.

Cum obții efectul de mărire

Dacă ții cont de câteva recomandări când te machiezi, poți mări vizual buzele fără prea mult efort. Aplică fond de ten inclusiv pe buze, apoi marchează cu un creion alb un punct din mijlocul buzelor (atât pe cea superioară, cât și pe cea inferioară). Abia acum poți să treci la pașii următori.

Citeşte şi  Cum să îţi exfoliezi buzele, acasă

Cu un creion de buze trasezi conturul

Următoarea etapă este să le definești cu un creion cu o nuanță apropiată de cea a buzelor. Trasează cu grijă o linie subțire, depășind foarte puțin conturul natural al buzelor. În caz contrar, vei obține exact opusul: adică buze subțiri. Când le creionezi, începe întotdeauna cu buza superioară, dinspre centru spre colțuri. La final, estompează surplusul cu un șervețel.

Așa aplici corect rujul!

Pentru ca buzele să arate mai groase, ține cont de ce nuanțe au rujurile pe care le folosești. Potrivite sunt cele în tonuri deschise de roz, piersică sau bej. Aplică-le începând cu centrul buzelor, estompând porțiunea colorată cu creionul alb. Mizează pe produsele rezistente și evită-le pe cele care se întind. Te poți ajuta și de pensule când te rujezi. Totodată, glossurile cu textura lucioasă creează un efect optic de mărire a buzelor. Așa că, folosește-le cu încredere!

Ce mai poți încerca

Gheața comprimă vasele de sânge din buze și le va face să pară mai mari și mai roșii. Așa că, zi de zi înainte de a merge la culcare, masează-ți buzele 2 minute cu un cub de gheață. Dă volum și masajul cu ulei de scorțișoară. Pune într-o linguriță de apă o picătură de ulei. Masează buzele cu amestecul obținut, iar la final spală cu apă rece. De asemenea, poți folosi ulei de scortișoară amestecat cu miere sau cu gel de aloe vera.

Același efect de creștere în volum al buzelor obții și dacă aplici produse care conțin ingrediente care stimulează circulația sangvină, precum piperul și ardeiul iute. Acestea vascularizează foarte tare buzele, făcându-le să pară mai mari, și le înroșesc. După folosire, poate să apară senzația de usturime, care dispare după câteva minute. Efectul nu e de durată, ca și la scorțișoară.

Iată cum să alegi nuanța de ruj în funcție de pigmentul pielii.