Aplicaţia care îţi arată numărul real de persoane infectate cu coronavirus

O aplicaţie numită COVID Symptom Tracker, dezvoltată de oamenii de ştiinţă de la King's College din Londra, arată că din ce în ce mai puţini britanici prezintă simptome specifice noului coronavirus, scrie Daily Mail. În ultimele două săptămâni, numărul celor care manifestau simptomatologia specifică infecţiei a scăzut cu aproape 70%, conform datelor colectate în cadrul aplicaţiei. 

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 20:11
Aplicaţia care îţi arată numărul real de persoane infectate cu coronavirus

Aplicaţia COVID Symptom Tracker îi ajută pe utilizatori, prin intermediul unui chestionar, să identifice potenţiale simptome ale infecţiei cu noul coronavirus.

În prezent există aproximativ 600.000 de britanici, conform aplicaţiei, care prezintă simptome ale infecţiei cu COVID-19, comparativ cu peste 2 milioane, câţi erau la 1 aprilie.

Numărul de cazuri este, aşadar, în scădere, ceea ce înseamnă că urmează să fie luate în considerare măsurile de relaxare a restricţiilor, care vor fi puse în practică treptat.
 

Autorităţile britanice spun că, cel mai probabil, măsurile de restricţie actuale rămân valabile cel puţin până la mijlocul lunii mai, în ciuda efectelor asupra economiei.

Profesorul Keith Neal, epidemiolog la Universitatea Nottingham, a declarat pentru sursa citată că „numărul în scădere al noilor cazuri de infecţie este cea mai bună dovadă că măsurile de restricţie funcţionează, dar trebuie să fim în continuare vigilenţi, să nu ne pripim cu concluziile”.