Aplicaţia de programare online la Înmatriculări auto, modificată din cauza numărului mare de solicitări

Aplicaţia de programare online la Înmatriculări auto Olt a fost modificată, luni, pentru suplimentarea numărului de persoane care pot efectua programări. 

13 mart. 2017, 15:04
Aplicaţia de programare online la Înmatriculări auto, modificată din cauza numărului mare de solicitări

Măsura a fost luată după ce posesorii de maşini s-au programat pe toate datele disponibile până în luna iulie. 

Până acum, oltenii care doreau să-şi înmatriculeze autoturismele se puteau programa online doar pentru zilele de luni şi miercuri, în restul zilelor angajaţii Serviciului Înmatriculări rezolvând solicitările celor programaţi prin e-ticketing, de luni este posibilă programarea online pentru toate zilele săptămânii.

Aplicaţia poate fi accesată de pe pagina de internet a Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt (www.prefecturaolt.ro), urmând ca, după efectuarea programării, persoana să confirme sau să infirme programarea prin accesarea link-urilor primite pe e-mail-ul declarat.

Reprezentanţii Prefecturii Olt au mai spus că persoanele care au făcut programare prin sistemul e-ticketing se vor prezenta în continuare la ghişeele serviciului, la datele pentru care au făcut programările.

Numărul mare de solicitări de înmatriculare a autoturismelor către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) aeste ca urmare a faptului că din 1 februarie 2017 nu se mai achită timbrul de mediu.

Potrivit site-ului Prefecturii Olt, oltenii care vor să-şi înmatriculeze autoturismele s-au programat chiar până în luna iulie, prima dată liberă fiind 14 iulie.

A explodat numărul de maşini second hand înmatriculate în februarie 2017. Ce arată datele DRPCIV

Dispariţia timbrului de mediu i-a făcut pe mulţi dintre cei care au vândut în trecut maşina fără să facă acte să intre în legalitate. În plus, erau multe maşini la care timbrul de mediu făcea cât peste jumătate din valoarea vehiculului, iar acum şi aceste maşini şi-au găsit cumpărător. Detalii, aici.