Aplicaţia pe care o foloseşte toată planeta, investigată de FBI. Fondatorul a vândut deja acţiuni de 38 de milioane de dolari

Aplicaţia Zoom, care a devenit intens folosită pentru a comunica în timpul crizei de coronavirus, este investigată de FBI. Zoom Video Communications, compania care a dezvoltat-o, este acuzată că nu a criptat mesajele, iar datele personale ale utilizatorilor au fost divulgate unor părţi terţe, inclusiv reţelei Facebook. În mijlocul scandalului uriaş, fondatorul aplicaţiei, un miliardar american de origine chineză, a vândut acţiuni ale companiei cu o valoare de peste 38 de milioane de dolari.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 14:18
Aplicaţia pe care o foloseşte toată planeta, investigată de FBI. Fondatorul a vândut deja acţiuni de 38 de milioane de dolari

Acţiunile Zoom au crescut, după ce milioane de oameni au început să folosească aplicaţia pentru a comunica cu prietenii, familia şi colegii de serviciu pe fondul instituirii carantinei din cauza epidemiei de coronavirus în ţări din lumea întreagă. Compania care a dezvoltat aplicaţia e implicată într-un scandal uriaş, fiind acuzată că nu a criptat mesajele utilizatorilor, scrie Daily Mail.

Astfel, hackerii au reuşit să acceseze clipuri din video conferinţe şi au distribuit mesaje de natură pornografică sau care instigă la ură. Proprietarii aplicaţiei sunt vizaţi acum de o anchetă a FBI (Biroul Federal de Investigaţii).

Potrivit sursei citate, codul aplicaţiei a permis ca datele personale ale utilizatorilor să fie divulgate unor părţi terţe, precum reţeaua Facebook.

Zoom a lansat pe 27 martie o variantă actualizată a aplicaţiei prin care susţine că a rezolvat problemele de securitate, însă deja este vizată de două procese cu privire la breşele de securitate. De asemenea, compania Zoom Video Communications, care deţine aplicaţia, este investigată de Procurorul general din New York şi de FBI.

Fondatorul Zoom, platforma de video conferinţe lansată în luna aprilie 2019, este Eric Yuan, un miliardar american de origine chineză cu o avere de 6,8 miliarde de dolari. 

În plin scandal, fondatorul aplicaţiei a vândut acţiuni ale companiei în valoare de peste 38 de milioane de dolari.

Conform Daily Mail, un reprezentant al Zoom a recunoscut că „platforma nu a fost concepută pentru consumatori” şi că, pe fondul creşterii numărului de utilizatori, compania a fost nevoită să reevalueze în mod special criteriile de securitate.

Alţi patru oameni au murit din cauza infectării cu coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 122 morţi