Aplicaţia pentru salarizarea personalului din învăţământ a fost actualizată. Rămân probleme la sporurile pentru zone izolate

Programul de salarizare, pentru angajații din sistemul de învățământ, a fost actualizat vineri, 10 februarie, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu. Au fost corectate erorile în cazul profesorilor cu fracțiuni de normă, dar nu a fost remediată situația pentru beneficiarii sporului de zone izolate, urmând să se realizeze „în state rectificative sub o altă versiune”, conform anunțului.

10 feb. 2023, 18:13
Aplicaţia pentru salarizarea personalului din învăţământ a fost actualizată. Rămân probleme la sporurile pentru zone izolate

Inițial, programul actualizat a fost primit miercuri noaptea de către unitățile de învățământ. Mai mulți directori de școli au reclamat joi scăderi de venituri salariale aferente lunii ianuarie 2023, față de decembrie 2022, după calculul salariilor făcut cu noua aplicație EduSal.

Unitățile de învățământ care au semnalat probleme vor instala versiunea primită vineri, 10 februarie, „peste actuala versiune de 2.38, păstrând același număr de versiune”, potrivit sursei citate.

„Menționăm că instalarea acestei versiuni nu duce la invalidarea statelor de personal / plată”, se arată în informare.

Conform Edupedu.ro, următoarea versiune a programului va corecta și alte aspecte, precum „deducere impozit copii din școală”.

Informarea completă

„Instalarea se realizează (DOAR de către unitățile care au semnalat situațiile descrise mai jos) peste actuala versiune de 2.38, păstrând același număr de versiune.

Versiunea 2.38.1 va fi livrată după plata salariilor în vederea corecțiilor ce necesită un timp mai îndelungat de dezvoltare.

Problemele care s-au remediat în această versiune sunt:

– Corecție venit brut pentru pozițiile cu procent pe predare simultană

– Corecție salarii grilă cu plafonare la 2022 pentru personalul didactic cu fracțiuni de normă, mai puțin pentru situațiile în care sunt beneficiari de indemnizație de zonă – remedierea situației pentru beneficiari zone izolate se va realiza în state rectificative sub o altă versiune;

– Remediere calcul dirigenție pentru personalul didactic cu fracțiuni de normă

– Validare depășire salariu grilă 2022 pentru personalul nedidactic, inclusiv pentru personalul din domeniul sanitar.

Pentru a se aplica modificările se impune reactualizare unui procent din zona de Drepturi sau Sporuri și apăsarea butonului Salvează.

Pentru bazele de salarizare a ISJ-urilor:

– Pentru personalul didactic auxiliar ISJ, gradația de merit nu se adăuga în Venitul brut realizat

– Recomandăm verificarea tuturor pozițiilor cu spor de suprasolicitare neuropsihică să aibă aceeași valoare cu decembrie 2022;

dacă sunt valori ale sporului de suprasolicitare neuropsihică peste nivelul din decembrie 2022, recomandăm ca diferența să fie introdusă pe Diminuări brute pentru a elimina necesitatea realizării unui stat de plată rectificativ.

Menționăm că instalarea acestei versiuni nu duce la invalidarea statelor de personal / plată.”, se arată în document.

Joi, 9 februarie, a avut loc o ședință la Ministerul Educației cu inspectorii și contabilii șefi, în contextul în care programul de salarizare actualizat a fost trimis în școli miercuri noaptea. Tot joi, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Marius Nistor, spunea că scăderile de venituri pentru directorii de școli pot apărea din cauza unor erori ale aplicației de salarizare și din faptul că unii au atins maximul prevăzut de lege pentru salarii.

Citeşte şi: Vești extraordinare pentru studenții care obțin burse sociale. Se dau vouchere de 1.500 de lei și se asigură plata chiriei