Aplicaţia TikTok, pe cale să fie interzisă în SUA. Joe Biden, candidat la preşedinţie, a interzis membrilor staffului să şi-o instaleze

Aplicaţia TikTok este subiectul unei anchete desfăşurate de Comisia pentru Investiţii Străine în SUA (CFIUS), în urma înăspririi măsurilor împotriva firmelor IT din China.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 08:07
Aplicaţia TikTok, pe cale să fie interzisă în SUA. Joe Biden, candidat la preşedinţie, a interzis membrilor staffului să şi-o instaleze

Aplicaţia TikTok riscă să fie interzisă în SUA în urma unei anchete oficiale a Comisiei pentru Investiţii Străine în SUA (CFIUS) din motive de securitate.

„TikTok este supusă unei investigaţii a CFIUS şi îi vom face o recomandare preşedintelui în această privinţă, săptămâna aceasta”, a declarat, miercuri, Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei americane.

Decizia vine ca rezultat al tensiunilor dintre cele două mari puteri ale lumii, SUA şi China, preşedintele Donald Trump afirmând că „suntem cu ochii pe TikTok”. 

Secretarul de stat Mike Pompeo vehiculase ideea interzicerii aplicaţiei în Statele Unite, deoarece este proprietatea companiei chineze ByteDance. El a afirmat că americanii ar trebui să descarce aplicația „numai dacă vor ca informațiile personale să ajungă în mâinile Partidului Comunist Chinez”.

Şi democratul Joe Biden, candidat la preşedinţie, a fost destul de categoric în această privinţă, el înterzicând membrilor staff-ului său să descarce aplicaţia pe telefoanele de serviciu, ca măsură preventivă de securitate. Departamentul de Stat, Armata şi Marina Americană au interzis la rândul lor instalarea aplicaţiei pe dispozitive de serviciu puse la dispoziţie de Guvern. 

Ca răspuns la aceste măsuri prohibitive, TikTok a publicat o declaraţie pe blog în care explică faptul că toate datele utilizatorilor sunt stocate în servere din Statele Unite. Toate bazele de date se află în totalitate în afara teritoriului Chinei şi nicio informaţie nu se supune legislaţiei chineze. Mai mult decât atât, reprezentanţii companiei afirmă că dispun de o echipă tehnică IT care se ocupă de politicile de securitate şi de protecţie a datelor, dar şi că o mare parte dintre angajaţi lucrează în SUA, compania având CEO american.