Aplicaţiile de transport, ping-pong între Guvern şi Parlament VIDEO

Guvernul se bâlbăie în cazul reglementării situației transportatorilor! Executivul se contrazice singur: pe de-o parte susține propunerea legislativă din Parlament ce reglementează aplicațiile de car sharing, iar pe de altă parte vrea să dea o ordonanță care să le interzică.

20 mart. 2019, 17:28
Aplicaţiile de transport, ping-pong între Guvern şi Parlament VIDEO

Senatul a aprobat luni un proiect de lege care reglementează aplicațiile de transport alternativ precum Uber, taxiFY sau CleverGO, proiect pe care Guvernul a transmis că îl susține, printr-un aviz favorabil. Însă tot Executivul spune că săptămâna viitoare va da Ordonanță de urgență care practic ar interzice aceste aplicații. Asta deși săptămâna trecută, într-o dezbatere publică, toți parlamentarii prezenți au cerut guvernului să retragă Ordonanța din moment ce în senat există deja o dezbatere pe acest subiect.

 

Practic, Guvernul nu lasă Parlamentul să reglementeze aplicațiile de transport, folosite în prezent de 2,5 milioane de români. Surprinzător, unul dintre cei mai mari adversari ai aplicațiilor este Daniel Suciu, actualul ministrul al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cel care iniția anul trecut, împreună cu alți 70 de parlamentari PSD, o propunere legislativă ce permite funcționarea aplicațiilor mobile de transport pe piața din România.