APOCALIPSĂ 2012: Munte închis de frica SINUCIDERILOR COLECTIVE

Căile de acces spre muntele Uritorco din Argentina, vor fi închise din 20 până în 22 decembrie de frica "sinuciderilor colective". Oficialităţile au recurs la această decizie din cauza panicii create în jurul schimbării de eră din calendarul mayaş.

19 dec. 2012, 11:51
APOCALIPSĂ 2012: Munte închis de frica SINUCIDERILOR COLECTIVE

Muntele Uritorco(1.979 m) este unul dintre cele mai cunoscute locuri pentru meditaţie din Argentina. El este considerat un loc sfânt pentru populația locală, dar în același timp se află pe lista pasionații de OZN-uri. În ultimele decenii mai multe obiecte zburătoare au fost văzute în această zonă. 

Potrivit unei decizii luate de Gustavo Sez, primarul cele mai apropiate localităţi de munte, accesul va fi interzis în zilele următoare pentru „a evita orice deturnare a profeţiei maya”. Capilla del Monte, oraşul în cauză, nu va putea beneficia de valul de turişti ce îşi anunţau prezenţa în zilele următoare.

Atât istoricii, cât și cercetătorii, au ajuns la concluzia că în calendarul mayaş nu se prevede sfârşitul lumii, ci începutul unei noi ere. Pentru acest eveniment în sudul Mexicului şi în alte ţări unde dăinuie influenţa culturii mayaşe (Guatemala, Belize, Salvador, Honduras) sunt programate sărbători dedicate schimbării de eră.  

Conform Agerpress, decizia autorităţilor a fost aspru criticată de responsabili locali din domeniul turistic din Capilla del Monte. EI se aşteptau să primească peste 15.000 de persoane în aceste zile. ‘Am fost foarte miraţi de anunţul despre o sinucidere colectivă’, a declarat preşedintele Camerei de Turism locale, Gabriel Schiaffino. ‘Este o veste proastă pentru noi pentru că aşteptam circa 15.000 de turişti’, a adăugat el.