Apocalipsa nu vine în 2012: Profeţiile maya sunt interpretate greşit, potrivit experţilor

Publicat: Vineri, 02 Decembrie 2011 08:46 // Actualizat: Vineri, 02 Decembrie 2011 08:46 // Sursa: RTV.net

Apocalipsa nu vine în 2012, spun experţii care consideră că scrierile maya au fost interpretate greşit. Erorile sunt puse pe seama unei fisuri de pe o placă descoperită în Mexic.

Foto: Alamy

Expertul german Sven Gronemeyer subliniază că tăbliţa de la Tortuguero, despre care se spune că descrie apocalipsa din 2012, arată, de fapt, că va fi o tranziţie spre o nouă eră, nicidecum sfârşitul lumii.

Tăbliţa cu mesajul apocaliptic este spartă, ceea ce face ca finalul să fie indescifrabil, fiecare interpretându-l cum a vrut.

"Pentru elita din Tortuguero, era clar că trebuia să pregătească zona pentru întoarcerea zeului lor", spune Gronemeyer, precizând că pe tabletă ar fi fost o profeţie a liderului lor de pe atunci.

Inscripţia de la Tortuguero descrie ceva ce ar trebui să se întâmple în 2012, ce are legătură cu Bolon Yokte, un zeu maya misterios, asociat şi cu războiul şi cu creaţia. Sfârşitul pasajului este aprope indescifrabil, însă unii spun că ar însemna"El va coborî din ceruri".

Declaraţiile expertului vin la mai puţin de o săptămână după ce arheologii mexicani au făcut public faptul că au descoperit alte inscripţii maya, ce ar putea face referire la "apocalipsa" din 2012.

Iniţial, unii cercetători au afirmat că mayaşii au anunţat că Pământul ar putea fi înghiţit de o gaură neagră ori că o explozie solară sau un asteroid ar putea aduce sfârşitul planetei noastre.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
15 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H