Apple a vândut 17 milioane de iPad-uri în trimestrul al doilea

Livrările Apple de iPad-uri au crescut cu 44% în trimestrul al doilea, la 17 milioane de unităţi, iar compania a ajuns să controleze 70% din piaţa globală a tabletelor, cel mai ridicat nivel al unei perioade de peste un an.

RomaniaTV.net
14 aug. 2012, 17:55
Apple a vândut 17 milioane de iPad-uri în trimestrul al doilea

Cota de piaţă a urcat de la 58,1% în primul trimestru la 69,6%. Potrivit IHS, Apple nu a mai controlat un procentaj similar al pieţei globale din primul trimestru din 2011, potrivit firmei de cercetare IHS, citată de Bloomberg.

Vânzările de tablete la nivel global ar urma să le depăşească pe cele de PC-uri până în 2015, potrivit estimărilor firmei de cercetare Yankee Group, iar Apple se pregăteşte pentru apariţia de noi concurenţi ai iPad.

Microsoft va lansa în acest an tableta Surface, iar Google va introduce Nexus 7.

Apple transmite un mesaj clar că intenţionează să domine piaţa pe termen lung. Google şi Microsoft, rivali importanţi ai Apple, speră să conteste poziţia Apple în a doua jumătate a anului, dar vor avea dificultăţi formidabile„, a afirmat analistul IHS Rhoda Alexander.

Cota Amazon pe piaţa tabletelor a coborât la 4,2% în trimestrul al doilea, de la 5,8% în precedentele trei luni. Samsung avea o cotă de piaţă de 9,2%, în scădere de la 10,8%.