Apple amână până în 2022 revenirea angajaţilor la birou. Varianta Delta prelungeşte cu cel puţin 4-5 luni munca de acasă

După ce la începutul verii, Apple anunța că angajații săi vor reveni la birou odată cu startul lunii septembrie, într-un model hibrid (3 zile de muncă la birou pe săptămână), ca urmare a creșterilor de infectări cu varianta Delta a coronavirusului decizia a fost amânată pentru 2022.

20 aug. 2021, 17:27
Apple amână până în 2022 revenirea angajaţilor la birou. Varianta Delta prelungeşte cu cel puţin 4-5 luni munca de acasă

Apple îşi va menține rețeaua de magazine cu amănuntul deschisă, iar personalul din birouri fusese anunţat anterior că va reveni treptat la muncă din luna octombrie. Producătorul de iPhone le-a transmis angajaților într-o notă că va confirma planurile de redeschidere cu o lună înainte ca angajații să fie obligați să se întoarcă la birou.

Nota, trimisă de șeful de resurse umane și retail, Deirdre O’Brien, a adăugat că în prezent compania nu se aștepta să își închidă birourile sau magazinele de vânzare cu amănuntul, dar a încurajat puternic personalul său să se vaccineze. „Știu că există sentimente de frustrare că nu am scăpat de pandemie. Pentru mulți colegi din întreaga lume, această perioadă a fost una de mare suferință. Vă rugăm să știți că suntem cu toții aici, pentru a ne sprijini unii pe alții și a sta unul cu celălalt, în astfel de momente dificile”, a scris ea, citată de The Guardian.

Apple, care luna trecută a reinstituit politica de oblşigativitate a purtării măștii pentru personalul din magazine, pe care decisese să o abandoneze în luna iunie, a anunţat anterior că îi va solicita personalului să se întoarcă la birouri luni, marți și joi până la începutul lunii septembrie, după care a amânat măsura pentru luna octombrie. Angajații ar putea lucra de la distanță miercurea și vinerea, se spunea atunci.

Citeşte şi Angajaţii Apple nu vor să revină la birou. Scrisoarea trimisă CEO-ului Tim Cook

Anunțul gigantului tehnologic vine în timp ce SUA se confruntă cu o nouă creștere a infecțiilor cu coronavirus cauzate de varianta Delta, cu noi numere de cazuri în medie peste 130.000 pe zi, după luni de declin.

Apple este cea mai recentă mare corporație a decis că nu sunt încă suficient de sigure condiţiile ca personalul să revină în birouri. La începutul acestei luni, Microsoft a transmis că amână redeschiderea birourilor sale corporative din septembrie, până cel puțin 4 octombrie. De asemenea, personalul Amazon va continua să lucreze de la distanță cel puțin puţin până pe 3 ianuarie, în timp ce Google a prelungit munca voluntară de la acasă până pe 18 octombrie.

Citeşte şi Google scade salariile celor care lucrează de acasă, Facebook şi Twitter au făcut-o deja. Telemunca nu mai e privită cu ochi buni la 17 luni de la începutul pandemiei