Apple devine cel mai valoros brand din lume. Compania înregistrează cel mai profitabil trimestru din istorie

Apple a reușit să depășească Amazon, Microsoft și Google și poate fi considerat cel mai valoros brand din lume, potrivit clasamentului din 2021 Brand Finance Global 500.

28 ian. 2021, 10:41
Apple devine cel mai valoros brand din lume. Compania înregistrează cel mai profitabil trimestru din istorie

Valoarea Apple a ajuns la 263,4 miliarde de dolari. Imediat după se află Amazon, cu 254,2 miliarde de dolari, Google, cu 191,2 miliarde de dolari, Microsoft, cu 140,4 miliarde de dolari. Pe locurile următoare se află Samsung, Walmart şi Facebook.

În clasamentul din acest an, companiile tehnologice reprezintă 14% din valoarea totală de brand. 47 de branduri au o valoare combinată de brand de 998,9 miliarde de dolari.

Apple a devenit în luna august prima companie americană ce a ajuns la o capitalizare bursieră de mai mult de 2.000 de miliarde de dolari.

Vânzările Apple cresc în pandemie. Compania înregistrează cel mai profitabil trimestru din istorie

Apple a terminat anul 2020 cu cel mai profitabil trimestru din istorie, pe măsură ce vânzările de iPhone-uri, tablete și laptopuri de ultimă generație au crescut pe fondul pandemiei.

Compania a anunțat că vânzările pentru cele trei luni încheiate la 26 decembrie 2020 au totalizat 111,4 miliarde de dolari și a realizat un profit de 28,7 miliarde de dolari, cu 29% mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Perioada de vacanță este un moment crucial pentru Apple, reprezentând 30% din vânzările sale, iar trimestrul bumper din 2020 a fost stimulat de vânzările puternice ale ultimului său iPhone, potrivit TheGuardian.

Rezultatele exploziei, mai puternice decât se așteptase Wall Street, au fost alimentate în mare parte de vânzările ultimelor iPhone-uri ale companiei. Veniturile iPhone au fost de 65,6 miliarde de dolari pentru trimestrul respectiv, în creștere cu 17% de la an la an.

„Suntem mulțumiți de răspunsul entuziast al clienților la linia de neegalat de produse de ultimă generație pe care le-am livrat într-un sezon istoric de sărbători”, a declarat Tim Cook, directorul executiv al Apple.

Raportul trimestrial a fost primul Apple după lansarea iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max.

Compania a obținut performanțe semnificative cu divizia sa de servicii, care include ofertele sale de App Store și licențiere, oferind venituri de 15,76 miliarde USD, în creștere cu 24% de la an la an. Veniturile altor produse, inclusiv Apple Watch și produsele de uz casnic, au crescut cu 29%, la 12,97 miliarde USD, iar vânzările Mac au crescut cu 21%, la 8,68 miliarde USD.

Cook a spus că rezultatele ar fi putut fi chiar mai bune dacă nu era pandemia Covid-19, care a forțat Apple să închidă temporar unele dintre magazinele sale din întreaga lume.

„Scoțând magazinele din ecuație, în special pentru iPhone-uri și dispozitive portabile, există o reducere a vânzărilor”, a declarat Cook pentru CNBC.


loading...
Partenerii noștri