Anunţ important pentru toţi posesorii de iPhone. Avertismentul lansat de Apple

Apple şi-a avertizat clienţii că smartphone-urile iPhone ar putea interfera cu dispozitive medicale, precum stimulatoarele cardiace.

26 ian. 2021, 13:08
Anunţ important pentru toţi posesorii de iPhone. Avertismentul lansat de Apple

Anunţ important pentru toţi posesorii de iPhone. Apple a anunţat că telefoanele inteligente iPhone conţin magneţi şi dispozitive radio care din cauza câmpurilor electromagnetice ar putea da peste cap dispozitive medicale, cum ar fi stimulatoare cardiace (pacemakers) şi defibrilatoare.

Printr-o notificare publicată pe pagina de asistenţă Apple, utilizatorii sunt avertizaţi despre magneţii din componenţa celor patru modele de iPhone 12, precum şi a accesoriilor MagSafe.

Telefoanele iPhone conţin mai mulţi magneţi, însă nu prezintă un risc mai mare de interferenţă magnetică cu echipamentele medicale decât modelele anterioare.

Citeşte şi: Femeie din Galați, păcălită de o firmă de electronice. A comandat un iPhone de 6.700 de lei acasă. Când a deschis cutia și a văzut ce se afla înăuntru a avut un mare șoc

Reprezentanţii Apple au precizat că dispozitivele medicale pot conţine senzori ce ar putea fi date peste cap din cauza magneţilor sau a undelor radio emise în cazul în care telefonul este plasta în apropiere de acestea, notează CNN.

Apple recomandă ca telefoanele iPhone să fie ţinute la o „distanţă de siguranţă” de 15 centimetri faţă de dispozitivele medicale. De asemenea, încărcătoarele MagSafe trebuie ţinute de 38 de centimetri distanţă atunci când telefoanele inteligente se încarcă wireless.

În momentul în care Apple a lansat iPhone 12 în toamna anului trecut, compania a anunţat de asemenea revenirea MagSafe. Clienţii pot cumpăra docuri de încărcare MagSafe care permit încărcarea wireless a telefoanelor.

Citeşte şi: Apple a lansat iPhone 12. Totul despre cele patru noi modele de smartphone, de la preţuri la dotări

Anunţ important pentru toţi posesorii de iPhone. De ce trebuie să ţină cont persoanele cu defibrilator sau stimulator cardiac

Jurnalul medical Heart Rhythm a lansat la începutul lunii ianuarie un studiu prin care a avertizat că magneţii din componenţa iPhone 12 pot interfera cu defibrilatoarele.

Cadrele medicale le-au recomandat persoanelor care au implantate defibrilatoare sau stimulatoare cardiace să nu îşi ţină telefoanele la buzunarul de la piept.

Mulți dintre români visează deja la noul iPhone 12 Pro, însă puțini știu câte zile ar trebui să muncească pentru a-l putea achiziționa. Astfel, statisticile arată că pentru a-l putea cumpăra, un român obișnuit ar trebui să muncească 37,8 zile, fără a mânca nimic.

Citeşte şi: Cât costă, de fapt, noile telefoane iPhone 12. Experții au calculat prețul total al componentelor

 


loading...
Partenerii noștri