Apple face bani din orice. Chiar și din reclamele afișate în aplicațiile preinstalate de Iphone

Apple are un target clar: creşterea veniturilor din reclame. Prin urmare, inclusiv unele dintre aplicaţiile Apple care vin preinstalate pe iPhone-uri ar putea în curând să afişeze reclame.

15 aug. 2022, 10:18
Apple face bani din orice. Chiar și din reclamele afișate în aplicațiile preinstalate de Iphone

Apple nu s-a poziționat niciodată drept o companie care să trăiască din reclame, precum Google şi Facebook, dar chiar și așa a decis să crească semnificativ atenția pe care o acordă reclamelor, informează news.ro.

Asta deși compania Apple a pozat de multe ori drept un opozant al acestui model de business din cauza implicaţiilor avute asupra intimităţii utilizatorilor.

Cu toate acestea, gigantul american şi-ar fi fixat ca obiectiv, conform Bloomberg, creşterea semnificativă a veniturilor din reclame. Concret, de la 4 miliarde de dolari pe an, cifră care reprezintă venitul actual companiei, şefii Apple vor să ajungă la venituri anuale de două cifre numai din publicitate.

În acest scop, informează sursa citată, compania ar urma ca în curând să afişeze reclamele în propriile aplicaţii, aplicaţii care sunt deja instalate pe iPhone în momentul în care smartphone-ul este cumpărat.

Astfel, Maps, News, Books şi Podcasts sunt numai câteva dintre aplicaţiile în care Apple urmează să afişeze reclame. Acestea sunt acum testate intern, înainte de a fi implementate.

În Apple Maps, de exemplu, la fel ca la Google Maps, urmează ca reclamele să ia forma recomandărilor de restaurante, magazine etc. care să fie afişate în legătură cu căutările realizate de utilizator în cadrul aplicaţiei.

Tot ca urmare a acestui scop pe care și l-a propus, Apple ar lua în calcul inclusiv lansarea unei versiuni cu reclame a serviciului de streaming Apple TV+, urmând aceeaşi direcţie pe care vor să meargă, de exemplu, Netflix, Disney+ şi HBO Max.

În acelaşi timp, Apple se pregăteşte să afişeze mai multe reclame şi în App Store. Unicul magazin de aplicaţii pentru iPhone va afişa reclame cu vizibilitate mare, în pagina principală şi în pagina de descărcare a aplicaţiilor.

Cu toate acestea, notează Bloomber, unii utilizatori s-ar putea simți „trădați” de această inițiativă, pentru că, spun autorii materialului, o persoană care a plătiti 1000 de dolari pe un astfel de aparat ar putea să se simtă deranjată de faptul că Apple încearcă să facă și mai mulți bani de pe urma sa.

Informația vine în contextul în care Apple implementează mai multe schimbări în această perioadă, cum ar fi faptul că se pregătește să scape de parole pe produsele sale începând de luna viitoare.

Nu în ultimul rând, targetul Apple pe reclame poate fi explicat inclusiv prin faptul că profiturile companiei au scăzut cu 8% față de același trimestru al anului trecut și cu 11% față de ultimul trimestru.