Apple face bani din orice. Chiar și din reclamele afișate în aplicațiile preinstalate de Iphone

Apple are un target clar: creşterea veniturilor din reclame. Prin urmare, inclusiv unele dintre aplicaţiile Apple care vin preinstalate pe iPhone-uri ar putea în curând să afişeze reclame.
Filip Stan
15 aug. 2022, 10:18
Apple face bani din orice. Chiar și din reclamele afișate în aplicațiile preinstalate de Iphone

Apple nu s-a poziționat niciodată drept o companie care să trăiască din reclame, precum Google şi Facebook, dar chiar și așa a decis să crească semnificativ atenția pe care o acordă reclamelor, informează news.ro.

Asta deși compania Apple a pozat de multe ori drept un opozant al acestui model de business din cauza implicaţiilor avute asupra intimităţii utilizatorilor.

Cu toate acestea, gigantul american şi-ar fi fixat ca obiectiv, conform Bloomberg, creşterea semnificativă a veniturilor din reclame. Concret, de la 4 miliarde de dolari pe an, cifră care reprezintă venitul actual companiei, şefii Apple vor să ajungă la venituri anuale de două cifre numai din publicitate.

În acest scop, informează sursa citată, compania ar urma ca în curând să afişeze reclamele în propriile aplicaţii, aplicaţii care sunt deja instalate pe iPhone în momentul în care smartphone-ul este cumpărat.

Astfel, Maps, News, Books şi Podcasts sunt numai câteva dintre aplicaţiile în care Apple urmează să afişeze reclame. Acestea sunt acum testate intern, înainte de a fi implementate.

În Apple Maps, de exemplu, la fel ca la Google Maps, urmează ca reclamele să ia forma recomandărilor de restaurante, magazine etc. care să fie afişate în legătură cu căutările realizate de utilizator în cadrul aplicaţiei.

Tot ca urmare a acestui scop pe care și l-a propus, Apple ar lua în calcul inclusiv lansarea unei versiuni cu reclame a serviciului de streaming Apple TV+, urmând aceeaşi direcţie pe care vor să meargă, de exemplu, Netflix, Disney+ şi HBO Max.

În acelaşi timp, Apple se pregăteşte să afişeze mai multe reclame şi în App Store. Unicul magazin de aplicaţii pentru iPhone va afişa reclame cu vizibilitate mare, în pagina principală şi în pagina de descărcare a aplicaţiilor.

Cu toate acestea, notează Bloomber, unii utilizatori s-ar putea simți „trădați” de această inițiativă, pentru că, spun autorii materialului, o persoană care a plătiti 1000 de dolari pe un astfel de aparat ar putea să se simtă deranjată de faptul că Apple încearcă să facă și mai mulți bani de pe urma sa.

Informația vine în contextul în care Apple implementează mai multe schimbări în această perioadă, cum ar fi faptul că se pregătește să scape de parole pe produsele sale începând de luna viitoare.

Nu în ultimul rând, targetul Apple pe reclame poate fi explicat inclusiv prin faptul că profiturile companiei au scăzut cu 8% față de același trimestru al anului trecut și cu 11% față de ultimul trimestru.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!