Apple îşi dezvoltă propriul motor de căutare pentru a rivaliza cu Google

Noul sistem de operare al Apple, iOS 14, are o funcţie uşor de trecut cu vederea, prin care afişează propriile rezultate şi direcţionează către site-uri direct din pagina de pornire.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 08:30
Apple îşi dezvoltă propriul motor de căutare pentru a rivaliza cu Google

Apple este cunoscută ca o companie ce păstrează secrete proiectele interne, dar noua funcţie se adaugă mai multor dovezi că se fac eforturi pentru a construi un motor de căutare care să rivalizeze cu Google.

În urmă cu doi ani şi jumătate, Apple l-a recrutat pe şeful diviziei Google Search, John Giannandrea. În mod oficial, mutarea a avut ca scop îmbunătăţirea inteligenţei artificiale a sistemului de operare şi a asistentului personal Siri, dar Giannandrea a adus cu el şi opt ani de experienţă la conducerea celui mai popular motor de căutare din lume.

Nevoia de a dezvolta un motor propriu de căutare vine şi după ce Departamentul de Stat American a demarat o anchetă ce vizează plăţi de miliarde de dolari pe care Google le-a făcut către Apple pentru a folosi Google ca motor de căutare implicit pe dispozitivele iPhone.

„Ei (n.r. Apple) au o echipă foarte credibilă, care cred că are experienţa şi capabilitatea să dezvolte un motor de căutare mai general, dacă vor”, a declarat Bill Coughran, fost inginer şef la Google.

Apple a publicat deja anunţuri de angajare pentru acest proiect, care promit candidaţilor că vor „defini şi implementa structura tenologiei de căutare care va schimba viitorul”.

Construcţia unui rival real pentru Google ar putea dura ani de zile, dar având un profit previzionat pentru 2020 de 55 de miliarde de dolari şi încasări totale de 81 de miliarde de dolari, Apple îşi poate permite investiţia pe termen lung.

Citeşte şi: WhatsApp va avea o nouă funcţie. Ce vor putea face utilizatorii