Apple nu ştie ce sa facă cu lichidităţile de aproape 100 miliarde dolari

Publicat: Duminică, 26 Februarie 2012 17:02 // Actualizat: Duminică, 26 Februarie 2012 17:02 // Sursa: Mediafax

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat la sfârşitul săptămânii, adresându-se adunării generale a acţionarilor, că membrii Consiliul Director discută care ar putea fi destinaţia lichidităţilor de 97,6 miliarde de dolari acumulate de companie, transmite Bloomberg.

Cook a arătat că banii ar fi "mai mult decât este nevoie pentru a conduce o companie", sugerând astfel că o parte din rezerve ar putea fi distribuite ca dividende sau angajate într-o răscumpărare de acţiuni.

Unii investitori cer ca Apple să folosească lichidităţile pentru distribuirea de dividende sau răscumpărarea de acţiuni.

"Consiliul de Administraţie şi echipa de conducere se gândesc foarte profund la asta", a spus Cook.

Apple nu a mai plătit dividende din 1995, înainte de revenirea cofondatorului Steve Jobs în funcţia de director general.

Analiştii consideră că revenirea la distribuirea de dividende ar asigura creşterea pe termen lung a acţiunilor Apple, deoarece ar atrage o nouă categorie de investitori.

Acţionarii au aprobat modificarea procedurii de alegere a membrilor Consiliului Director, ca măsură neangajantă.

Apple îşi va desemna directorii prin majoritate simplă, şi nu după cel mai mare număr de voturi obţinute, compania cedând astfel presiunilor din partea acţionarilor în frunte cu fondul de pensii al funcţionarilor publici din statul California.

Investitorii au mai avizat cu un an în urmă o decizie similară, rămasă însă neimplementată de companie, care a arătat că modificarea ar putea conduce la pierderea unor directori în cazul în care prea puţini acţionari şi-ar exercita dreptul de vot.

Apple şi-a schimbat însă poziţia în acest an şi pare pregătită să adopte procedura votului majoritar.

Cook a condus la sfârşitul acestei săptămâni prima adunare anuală a acţionarilor după retragerea şi moartea lui Steve Jobs. Printre responsabilităţile lui Cook sub conducerea lui Jobs se număra relaţia cu investitorii, poziţie evitată de fostul CEO.

Actualii membrii ai Consiliului Director al Apple au fost aleşi cu majoritate, însă regulamentul companiei prevede că este suficientă pluralitatea, adică numirea candidatului care obţine cel mai mare număr de voturi.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Apple lichiditati apple tim cook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 feb 18:06
... Source Article from http://www.rtv.net/apple-nu-stie-ce-sa-faca-cu-lichiditatile-de-aproape-100-miliarde-dolari_17947.html ...
26 feb 17:30
Răspunde | Votează email 0 email
Romania
Cauta pe Google “romopi” si pe prima pagina afisata gasesti opinii pe care presa nu le prezinta.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H