Apple se pregăteşte de lansarea noilor modele iPhone. Vezi când va avea loc evenimentul

Apple va prezenta noile modele iPhone, inclusiv o variantă cu preţ mai mic, la un eveniment organizat marţi, 10 septembrie, la sediul companiei din Cupertino, California, transmite Bloomberg.

RomaniaTV.net
04 sept. 2013, 08:49
Apple se pregăteşte de lansarea noilor modele iPhone. Vezi când va avea loc evenimentul

Apple a trimis marţi seară invitaţiile pentru evenimentul în cadrul căruia vor fi lansate noile modele de iPhone, inclusiv unul la un preţ mai mic decât de obicei.

Invitaţia nu precizează tema evenimentului, însă surse apropiate situaţiei au declarat pentru Bloomberg că Apple va prezenta noi modele iPhone. IPhone-ul este cel mai de succes produs al Apple, generând jumătate din veniturile de anul trecut.

Pe fondul concurenţei tot mai strânse, compania va prezenta atât un nou model premium, succesor al iPhone 5, cât şi o variantă mai puţin scumpă, care ar trebui să atragă clienţii din ţările emergente. Potrivit informaţiilor apărute pe site-urile de specialitate, care citează surse de la furnizorii asiatici ai Apple, modelul de top ar urma să se numească „5S”, iar cel mai ieftin „5C”.

CITEŞTE ŞI: iPhone 5S intră în producţie. Află ce specificaţii are

Apple va introduce de asemenea o nouă versiune a sistemului de operare iOS, prezent pe iPhone, iPad şi iPod Touch, care va aduce schimbări la aplicaţiile de email, calendar şi foto, precum şi fonturi şi iconuri noi şi o gamă de culori mai vii.

Astfel, marţi va avea loc prima lansare majoră de produse Apple din octombrie 2012, când a apărut tableta iPad mini. Ulterior, compania va actualiza şi gama iPad, pregătind întreaga ofertă de produse pentru perioada de iarnă.

Samsung, principalul concurent al Apple, va prezenta miercuri o nouă variantă a telefonului-tabletă Galaxy Note, precum şi dispozitivul Galaxy Gear, care aduce funcţii de smartphone într-un gadget similar unui ceas de mână.

Subliniiind transformarea prin care a trecut industria după apariţia primului iPhone, Microsoft a preluat divizia de telefoane mobile şi smartphone-uri a Nokia, fostul lider al pieţei, care a decăzut după ce nu a anticipat schimbarea şi nu a reacţionat la timp.

Microsoft este un alt mare întârziat al revoluţiei mobile şi încearcă să impună platforma software Windows Phone drept un al treilea jucător relevant pe piaţă, alternativă la Apple iOS şi Google Android. Cel mai mare dezvoltator de software din lume încearcă să-şi diversifice operaţiunile, în contextul declinului pieţei PC-urilor şi tranziţiei industriei serviciilor destinate companiilor către un nou model, bazat pe cloud computing.