Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice. Când ar începe producţia

Constructorul auto sud-coreean Hyundai Motor şi grupul american Apple vor să încheie până în luna martie un parteneriat privind realizarea de maşini electrice. Producţia ar urma să înceapă din 2024 în SUA.

11 ian. 2021, 10:37
Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice. Când ar începe producţia
foto: wccftech.com

Informaţia potrivit căreia Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice a fost dată publicităţii de cotidianul sud-coreean Korea IT News, citat de agenţia Reuters. De altfel, producătorul sud-coreean a anunţat vineri că se află în discuţii cu Apple, în contextul în care o altă publicaţie sud-coreeană dezvăluise că cele două companii vor să lanseze un automobil autonom electric în 2027. Vestea a dus la creşterea 20% a cotaţiei acţiunilor Hyundai.

Surse din industria auto, citate de cotidianul Korea IT News, susţin că Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice la uzina pe care Kia Motors o are în statul Georgia sau să investească în comun pentru construcţia unei noi uzine de asamblare în SUA.

Apple şi Hyundai vor să construiască maşini electrice. Când ar putea fi lansată primul model

Obiectivul este producţia a 100.000 de vehicule în 2024, la o uzină care ar urma să aibă o capacitate anuală de producţie de 400.000 de vehicule, notează Agerpres. Kia Motors este o companie afiliată grupului Hyundai Motors.

De altfel, presa sud-coreeană mai scrie că Hyundai şi Apple intenţionează să lanseze o „versiune beta” a unui automobil Apple, în cursul anului 2022.

Citeşte şi: Hyundai retrage modelele electrice Kona din Coreea de Sud, din cauza posibilelor incendii produse de baterie

În decembrie 2020, agenţia Reuters relata că şi Apple a făcut progrese în tehnologia maşinilor autonome şi vrea să producă, încă din 2024, un autoturism echipat cu propria sa tehnologie inovativă de baterii.

Producătorul celebru datorită modelului de telefoane iPhone a iniţiat încă din anul 2014 „Proiectul Titan”, prin care a început să proiecteze de la zero propriul său vehicul autonom. Surse citate de Reuters afirmă că Apple a făcut suficiente progrese şi vrea acum să producă un vehicul pentru consumatori.

Strategia Apple se bazează pe un nou model de baterie, care ar putea reduce „în mod radical” costul bateriilor şi ar spori autonomia vehiculelor.