Hyundai retrage modelele electrice Kona din Coreea de Sud, din cauza posibilelor incendii produse de baterie

Hyundai este nevoit să retragă vehiculele electrice Kona, din cauza defecțiunilor din zona bateriilor, care au, se pare, o problemă de fabricație şi ar putea reprezenta un risc de incendiu, a anunțat ministerul transporturilor din Coreea de Sud.

RomaniaTV.net
09 oct. 2020, 13:35
Hyundai retrage modelele electrice Kona din Coreea de Sud, din cauza posibilelor incendii produse de baterie

Măsura implică 25.564 vehicule electrice Kona, construite între septembrie 2017 și martie 2020, relatează Reuters. Aceasta se va pune în aplicare începând cu 16 octombrie și include actualizări de software și înlocuirea bateriei după inspecții.

Retragerea de siguranță este un răspuns proactiv la o producție suspectată ca fiind defectă a bateriilor de înaltă tensiune utilizate în vehicule și care ar fi putut contribui la incendiile raportate, au spus  reprezentanții Hyundai.

Aproximativ 13 incidente de incendiu care au implicat vehiculele electrice Kona, inclusiv câte unul în Canada și Austria, au fost documentate. Modelele folosesc baterii produse de LG Chem Ltd, iar până acum nu a fost stabilită cauza exactă a incendiilor, potrivit companiei. De asemenea, un experiment de reconstituire, efectuat împreună cu Hyundai, nu a condus la un incendiu, astfel încât nu s-au putut atribui aceste evenimente celulelor defecte ale bateriei. Însă LG a declarat că va participa activ la investigațiile viitoare, împreună cu Hyundai, pentru a găsi cauza.

Acțiunile Hyundai au scăzut cu 1,4%, reflectând îngrijorarea investitorilor  cu privire la costurile retragerii și înlocuirii bateriei. Potrivit analiștilor, bateria reprezintă aproximativ 30% din prețul unui model electric. În schimb, acțiunile LG Chem au crescut cu 1,8%.

Kona este primul SUV electric subcompact, de distanță lungă al producătorului de automobile din Coreea de Sud.