Aproape 1.900 de şcoli şi grădiniţe din România sunt în scenariul roşu după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut

Încă 630 de şcoli şi grădiniţe din România au trecut în scenariul roşu cu predare în online, a anunţat Ministerul Educaţiei. 

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 12:07
Aproape 1.900 de şcoli şi grădiniţe din România sunt în scenariul roşu după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut

Un număr de 1.889 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în Scenariul 3 (ROŞU), a anunţat, marţi, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC).

Situaţia şcolilor la 20 octombrie este următoarea: 

– 10.736 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

– 5.031 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

– 1.889 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Menţionăm că, dintre cele 1.889 de unităţi aflate în această situaţie, 284 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 1.605 unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, afirmă MEC.

Numărul crescut de unităţi de învăţământ în scenariul roşu de la o zi la alta are legătură şi cu trecerea Bucureştiului în scenariu roşu. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis luni ca toate şcolile din Capitală să fie închise şi să se treacă la învăţământ online după ce coeficientul cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile a depăşit pentru a doua zi consecutiv 3 în Bucureşti.

Citeşte şi: REGULI DE PREDARE ONLINE. Obligaţiile şi atribuţiile părinţilor, elevilor şi profesorilor