Aproape 100.000 de bucureşteni s-au trezit cu POPRIRE pe CONTURI înainte de Sărbători

Aproape 100.000 de bucureşteni s-au trezit cu conturile blocate, înainte de Sărbători. Autorităţile locale i-au somat să-şi achite urgent impozitele restante.

08 dec. 2014, 17:07
Aproape 100.000 de bucureşteni s-au trezit cu POPRIRE pe CONTURI înainte de Sărbători

Masura de blocare a conturilor a fost aplicata chiar si pentru taxele neplatite in prima jumatate a acestui an. Numai in Sectorul 4 din Bucuresti au fost blocate zilele acestea peste 61.000 de conturi.

Citeşte şi Câţi bani faci dacă investeşti în apartamente pe care să le închiriezi. În cât timp se amortizează investiţia

Se recupereaza din aceste blocari de conturi undeva la 40%. Practic, 60% ramane sa-i recuperam prin alte modalitati de executare silita. Masinile le putem scoate la licitatie, ca sa nu mai zicem televizoare, frigidere„, a declarat Oundjian Hrant, director general Directia Generala de Impozite si Taxe Locale (DGIT) Sector 4, citat de stirileprotv.ro.

In Sectorul 5 sunt cu 10% mai multe conturi blocate fata de anul trecut, iar in Sectorul 6 chiar si cu 40%.

Citeşte şi Stai într-un bloc sau casă mai vechi de 50 de ani? Vei plăti un impozit mai mare. Vezi cu cât

S-au institutit pana acum peste 10.800 de popriri pe conturi. Sunt persoane care au debite restante din anii trecuti. Unele sunt destul de mari„, a spus Daniela Rus, director general DGITL Sector 6.

In aceeasi situatie sunt aproape 12.000 de oameni din Sectorul 1. Cei mai putini rau-platnici locuiesc in Sectorul 3, unde doar 400 de oameni au popriri pe conturi.

Cei care vor sa le fie deblocate conturile trebuie sa-si achite datoriile la ghiseele Directiilor de Taxe si Impozite Locale de care apartin. Acestia vor primi apoi de la functionari un document pe care trebuie sa-l duca la banca pentru ca sa-si poata folosi din nou banii din cont.

Citeşte şi Ce impozite şi taxe trebuie să plăteşti dacă obţii venituri din chirii