Aproape 100 de DOSARE PENALE pentru zădărnicirea combaterii bolilor în România. Zeci de persoane nu au stat în izolare la domiciliu

Publicat: Vineri, 20 Martie 2020 13:20 // Actualizat: Vineri, 20 Martie 2020 13:20 // Sursa: romaniatv.net

Autorităţile din România au deschis până vineri 98 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a anunţat Ministerul Public. Ultimul dosar penal a fost deschis la Calafat unde mai multe persoane sosite în România, de pe teritoriul statului italian – 5 persoane, şi austriac – 2 persoane, nu au respectat dispoziţia de autoizolare a lor la domiciliu.

"La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au fost înregistrate patru dosare penale, în care se efectuează cercetări in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de " zădărnicirea combaterii bolilor", prev. de art. 352 alin. 1 C.p., constând în aceea că, mai multe persoane sosite în România, de pe teritoriul statului italian – 5 persoane, şi austriac – 2 persoane, nu au respectat dispoziţia de autoizolare a lor la domiciliu.

Cercetările au reliefat că, trei dintre aceste persoane nu aveau instituită obligativitatea autoizolării la domiciliu, această obligaţie fiindu-le impusă verbal de către medicul de familie.
Cu privire la aceste aspecte, a fost informată Direcţia de Sănătate Publică Dolj", a comunicat Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H