Aproape 120 de persoane, salvate de poliţiştii de frontieră români în Marea Egee

Publicat: Marţi, 19 Septembrie 2017 11:57 // Actualizat: Marţi, 19 Septembrie 2017 11:57 // Sursa: romaniatv.net

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune în Marea Egee, au salvat în ultimele zile aproape 120 de persoane, dintre care 56 de copii, aflate pe două ambarcaţiuni ce riscau să se scufunde, persoanele fiind aduse în siguranţă la ţărm şi predate autorităţilor din Grecia.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, echipajul navei MAI 1104, aflat în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, a observat în timpul misiunilor de patrulare din Marea Egee, o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni, cu motor, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei.

"După evaluarea situaţiei la faţa locului şi având în vedere supraaglomerarea ambarcaţiunii şi riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră români au demarat acţiunile de salvare. La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 70 de persoane, 34 copii, 14 femei şi 22 bărbaţi, care provin din Afganistan, Iran şi Pakistan", se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor din Grecia, pentru efectuarea procedurilor specifice de identificare, înregistrare, dar şi asistenţă medicală pentru cei care aveau nevoie.

Ulterior, echipajul navei a identificat o altă ambarcaţiune gonflabilă, pe care se aflau 47 de persoane, dintre care 22 de copii, 9 femei şi 16 bărbaţi. Şi de această dată, poliţiştii de frontieră au salvat şi transbordat la bordul navei persoanele aflate în dificultate, acordându-le asistenţă şi hrană, după care le-au transportat în siguranţă în portul din Chios, unde au fost preluate de autorităţile din Grecia.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră români de pe navele Gărzii de Coastă au salvat, individual şi în cooperare de echipajele celorlalte nave aparţinând statelor membre ale U.E., detaşate de Agenţia Frontex în Grecia, în cadrul Operaţiunii Comune „Poseidon 2017", peste 1.000 persoane care se aflau în pericol, la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, în apele teritoriale ale Greciei.

Operaţiunea "Poseidon 2017", la care iau parte poliţiştii de frontieră români, este finanţată de Uniunea Europeană şi coordonată de Agenţia Frontex.

Citeşte şi Trei persoane care au călăuzit 154 de migranţi pe Marea Neagră au fost arestate preventiv

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Marea Egee migranţi poliţişti de frontieră
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H