Aproape 2.500 de şcoli vor fi conectate la Internet pe banii UE

Un număr de 2.446 de şcoli din mediul rural şi oraşe mici vor fi conectate la Internet prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene în valoare de 135,4 milioane de lei, a anunţat luni Ministerul Comunicaţiilor.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 14:13
Aproape 2.500 de şcoli vor fi conectate la Internet pe banii UE

„Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a semnat, luni, alături de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, contractul de finanţare din fonduri structurale prin Axa prioritară III «TIC pentru sectoarele privat şi public» gestionată de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, pentru proiectul «Internet în şcoala ta. Conectarea la internet broadband a unităţilor şcolare din zona rurală şi mic urbană»”, se arată într-un comunicat al ministerului, potrivit Mediafax.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este 135,4 milioane de lei, iar acesta va fi implementat în 12 luni de la data semnării contractului de finanţare.

Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului public a instituţiilor de învăţământ „în zonele de eşec ale pieţei” (zone rurale şi mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicaţii) prin creşterea utilizării TIC, susţinerea conectării la broadband, precum şi prin consolidarea infrastructurii TIC, se menţionează în comunicat.

Obiectivele proiectului sunt conectarea a 2.446 de şcoli la Internet prin conexiune broadband şi creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la Internet pentru aproximativ 650.000 de elevi şi aproximativ 48.000 de profesori.

De asemenea, proiectul urmăreşte creşterea utilizării IT&C şi facilitarea accesului la resursele educaţionale în inspectoratele şcolare judeţene, precum şi reducerea decalajului educaţional dintre mediile urban – rural în domeniul utilizării IT&C şi al accesului conexiunilor Internet.

„Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al reţelei şi suport Call-center şi instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanţa, durabilitatea şi sustenabilitatea operaţională a proiectului şi de persoane cu atribuţii de administrare regională a reţelei”, se mai spune în comunicat.