Aproape 20.000 de puşcăriaşi vor să voteze la referendumul de duminică

Un număr de 19.958 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la referendumul pentru demiterea preşedintelui, din 24.154 de persoane private de libertate care au drept de vot, a anunţat, vineri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 12:43
Aproape 20.000 de puşcăriaşi vor să voteze la referendumul de duminică

La referendumul din 29 iulie pot vota persoanele arestate preventiv, inclusiv cele condamnate prin hotărârea primei instanţe, deţinuţii condamnaţi cărora nu le-au fost retrase drepturile electorale prin hotărârea judecătorească şi tinerii care au împlinit 18 ani aflaţi într-un centru de reeducare, scrie Mediafax.

Astfel, pot vota la referendum 24.154 de persoane private de libertate, iar dintre acestea şi-au exprimat intenţia de vot 19.958, a precizat ANP într-un comunicat de presă. Reprezentanţii secţiilor de votare vor merge, duminică, la unităţile penitenciare cu urna specială.

Persoanele private de libertate care urmează să voteze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să aibă vârsta de peste 18 ani sau să fi împlinit această vârstă în ziua alegerilor, să nu le fie interzis acest drept, să fie cetăţeni români, să deţină acte de identitate valabile, să solicite, în scris, preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare, prin intermediul administraţiei locului de deţinere, că doreşte să-şi exprime dreptul de vot.