Aproape 29.000 de elevi încă merg la latrina din curtea şcolii în anul şcolar 2021 – 2022

Ministerul Educației vrea să aloce 10,3 milioane de lei pentru al treilea an la rând pentru repararea, modernizarea sau construcția toaletelor moderne în școlile și grădinițele care nu au așa ceva. 

27 sept. 2021, 16:49
Aproape 29.000 de elevi încă merg la latrina din curtea şcolii în anul şcolar 2021 – 2022

Aproape 29.000 de elevi merg să-şi facă nevoile la toalete de tip latrină, în curtea școlii, în peste 200 unități de învățământ din țară, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației. Statistica apare în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern prin care instituția vrea să aloce  10.3 milioane de lei pentru repararea, modernizarea sau construcția toaletelor moderne în școlile și grădinițele care nu au așa ceva.

Citeşte şi: Aproximativ 1.300 de clase şi grupe de grădiniţă fac cursuri în online în Bucureşti

205 de unități de învățământ preuniversitar de stat, iar de condiții sporite vor beneficia peste 28.920 de elevi, se arată în proiectul de HG, citat de edupedu.ro.

În loc să facă aceste lucrări în vară, când elevii au fost în vacanţă, autorităţile vor să aloce aceste sume în lunile octombrie-noiembrie. Sumele alocate trebuie cheluite până la sfârşitul anului, în caz contrar „la sfârșitul anului 2021 sumele rămase neutilizate se virează la bugetul de stat”.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE în Bucureşti. Cercetătorul Octavian Jurma spune că este „o chestiune de zile”

Asta înseamnă că autoritățile locale vor fi nevoite să angajeze lucrări în școli chiar în timpul cursurilor, lucru care ar putea duce la suspendarea acestora și trecerea copiilor în online, pe motive de infrastructură, atrage atenţia edupedu.ro.

Anexa-1-proiect-HG-repartizare-sume-scoli

„La recepționarea lucrărilor autoritățile locale se vor asigura că grupurile sanitare sunt funcționale, vor fi racordate la apă curentă și canalizare fie centralizată, fie puț forat și fosă septică, la instalația electrică și la instalația de încălzire astfel încât unitățile de învățământ să îndeplinească condițiile necesare obținerii autorizației sanitare”, potrivit proiectului de HG.


loading...
Partenerii noștri