Aproximativ 1.300 de clase şi grupe de grădiniţă fac cursuri în online în Bucureşti

Bucureştiul a raportat luni peste 2500 de noi infectări cu virusul SARS-COV 2, iar incidenţa COVID-19 se apropie de 5. În ultimele zile a crescut şi numărul infectărilor în rândul copiilor. În aceste condiţii, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a transmis că aproximativ 1.300 de clase şi grupe de grădiniţă au luni activitatea fizică suspendată şi desfăşoară cursuri online.

27 sept. 2021, 14:08
Aproximativ 1.300 de clase şi grupe de grădiniţă fac cursuri în online în Bucureşti

Grupul pentru comunicare strategică a anunţat luni 5655 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în România. 2.559 dintre cazurile nou raportate sunt doar în Bucureşti. Capitala a ajuns luni la o incidenţă de 4.95 cazuri la mia de locuitori.

Citeşte şi: Bucureştiul nu mai are locuri pentru bolnavii COVID cu forme grave. „Unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front”

Infectări sunt şi în rândul elevilor şi cadrelor didactive. Astfel că la Bucureşti aproximativ 1.300 de clase şi grupe de grădiniţă au luni activitatea fizică suspendată şi desfăşoară cursuri online.

„În acest moment, avem aproximativ 1.300 de clase cu activitatea fizică suspendată (dintr-un total de aproximativ 12.000 de efective – datele sunt în curs de actualizare). În aproximativ 320 de unităţi (din 655)”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISMB, Elena Larisa Gojnete.

Cercetătorul Octavian Jurma și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, scriu pe paginile personale de pe Facebook despre „nealocări” de rezultate pozitive ale testelor făcute săptămâna trecută de autorități, în special în Capitală.

Consecința ar fi, potrivit și lui Jurma, și lui Voiculescu, trecerea de pragul de 6 la mie în săptămâna care urmează și intrarea școlilor în regim online. Voiculescu susține că pentru școli ar urma să fie îndeplinit criteriul de trecere în online „nu mai departe de marți”, acesta omițând să spună că scenariile școlilor se stabilesc în ziua de vineri.

DSP București susține că toate calcule sunt făcute conform legislației în vigoare.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu spune că în Bucureşti se va reveni la şcoala online, de săptămâna viitoare. „În ciuda parangheliilor încă permise, părinţii trebuie să ştie”