Aproape 300 de civili au murit la Irpin. „În subsoluri femeile erau dezbrăcate şi abuzate”

Aproape 300 de locuitori ai oraşului Irpin, situat la periferia de nord-vest a Kievului şi teatrul unor confruntări armate feroce, au fost ucişi de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, a anunţat primarul Oleksandr Markuşin.

30 mart. 2022, 19:32
Aproape 300 de civili au murit la Irpin. „În subsoluri femeile erau dezbrăcate şi abuzate”

„În momentul de vârf al ostilităţilor, când bombardamentele durau întreaga zi, oamenii erau pur şi simplu îngropaţi în grădini sau chiar în parcuri. Cred că au murit, din păcate, în jur de 200 sau 300 de oameni”, a spus primarul din Irpin, într-o conferinţă de presă.

Din forțele armate au fost ucişi până la 50 de oameni, iar aproximativ 100 au fost răniți”, a spus el, citat de Unian.

Primarul din Irpin a mai declarat că i s-a comunicat de către locuitorii care au ieșit din subsoluri că nu numai că erau dezbrăcați acolo, dar au existat şi fapte de „abuz asupra femeilor”. Markuşin a mai spus că ocupanții au separat bărbații de femei, pentru a-i schimba cu prizonieri.

Citeşte şi Arhitectul Palatului lui Putin, pus sub acuzare în Italia. Are datorii de 50 de milioane de euro la fisc, i-au fost deja confiscate tablouri celebre şi un elicopter

Forţele ucrainene au anunţat luni că au recucerit această localitate, aflată pe mâna ruşilor de la sfârşitul lui februarie. „Irpinul nostru a fost eliberat de răul Moscovei!!! Slavă Ucrainei! Slavă apărătorilor săi! Veșnică amintire eroilor căzuți!”, a transmis primarului orașului, care a avertizat însă că întoarcerea la Irpen este încă periculoasă.

Citeşte şi Soldaţii sirieni care luptă de partea Rusiei ştiu că în Ucraina se comite un masacru, dar spun că sunt plătiţi cu 5.000 de lire pe lună