Soldaţii sirieni care luptă de partea Rusiei ştiu că în Ucraina se comite un masacru, dar spun că sunt plătiţi cu 5.000 de lire pe lună

Un soldat sirian care s-a oferit voluntar să lupte pentru Rusia a declarat că ştie că Putin comite un masacru în Ucraina, dar banii pe caree îi primeşte îl ajută să îşi hrănească familia, scrie BBC. Un mecenar primeşte 5.000 de lire sterline pe lună, iar dacă va fi ucis familia primeşte 37.000.

30 mart. 2022, 13:34
Soldaţii sirieni care luptă de partea Rusiei ştiu că în Ucraina se comite un masacru, dar spun că sunt plătiţi cu 5.000 de lire pe lună

Un soldat sirian primeşte 5.000 de lire sterline pe lună să lupte pentru Rusia. Luptătorilor sirieni li se oferă 5.000 de lire sterline pe lună pentru a lupta pe front pentru Rusia.

Un soldat sirian care s-a oferit voluntar să lupte împotriva Ucrainei a declarat că el crede că se comite un un masacru, dar pe sirienii săraci, care nu-şi permit nici să mănânce, îi ajută.

El a spus că s-a oferit voluntar pentru banii oferiţi de Federaţia Rusă. Deşi familia sa nu şi-a dorit ca el să plece la război, i s-a spus că cei rămaşi acasă vor primi 37.000 de lire sterline dacă el va fi ucis, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă recunoaşte că au fost închise 11 din 24 de ţinte din PNRR pe primul trimestru, dar susţine că restul vor fi încheiate până joi: „Azi, în şedinţa de guvern, vom închide încă cinci, iar restul de opt până joi”

El a menţionat că ştie cel puţin 200 de persoane care s-au oferit voluntari din acelaşi motiv ca al lui.

Guvernul ucrainean şi un important ONG sirian susţin că în Siria au fost înfiinţate 14 centre de recrutare a mercenarilor.

Citeşte şi: Planul Ucrainei pentru oprirea războiului. Cele 10 propuneri făcute lui Putin: Zelenski renunţă la parte din Donbas, dar cere garanţii de securitate