Aproape 300 de infracţiuni, constatate în două săptămâni de poliţiştii din Capitală. Cele mai multe fiind furturi din autoturisme

Poliţiştii din Capitală au constatat, în două săptămâni, aproape 300 de infracţiuni, cele mai multe fiind furturi din autoturisme. În aceeaşi perioadă, s-au produs 127 de accidente rutiere, în care două persoane şi-au pierdut viaţa şi 140 au fost rănite.

RomaniaTV.net
21 feb. 2018, 08:11
Aproape 300 de infracţiuni, constatate în două săptămâni de poliţiştii din Capitală. Cele mai multe fiind furturi din autoturisme

Potrivit unui bilanţ prezentat, miercuri, de reprezentanţii Poliţiei Capitalei, în primele două săptămâni ale lunii februarie, poliţiştii au constatat în flagrant 294 de infracţiuni, în timpul sau imediat după săvârşirea acestora, infracţiuni care se înscriu în gama celor ce aduc atingere patrimoniului, vieţii şi integrităţii fizice a persoanei (furt, tâlhărie, loviri şi alte violenţe, distrugere, conducere fără permis, nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, tulburarea ordinii şi liniştii publice, contrabandă, etc.).

În acest interval au fost sesizate 236 de infracţiuni de furt, cele mai multe, 98, fiind şi de această dată din şi de la auto, iar 14 autoturisme au fost reclamate ca sustrase.

Au fost reclamate 24 de infracţiuni de tâlhărie, fapte în care autorii au smuls victimelor telefonul mobil sau geanta.
Din punct de vedere al infracţiunilor cu violenţă, la nivelul municipiului Bucureşti au fost sesizate, în această perioadă, 8 agresiuni, toate comise spontan.

Au fost identificate şi sunt cercetate 194 de persoane bănuite de comitere de infracţiuni şi au fost puse în aplicare peste 134 de măsuri preventive. Au fost depistate 33 de persoane urmărite, care fie erau date dispărute, fie se sustrăgeau anumitor măsuri (executarea pedepsei cu închisoare sau mandate de arestare preventivă).

În perioada 01 februarie – 15 februarie, Brigada Rutieră a constatat 55 de infracţiuni specifice competenţei şi a efectuat cercetări în 127 de accidente rutiere în urma cărora 2 persoane au decedat, 6 persoane au fost rănite grav şi 134 rănite uşor.

În vederea recuperării prejudiciilor create prin comiterea infracţiunilor, s-a dispus sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile în valoare de 1.039.101 lei şi a fost ridicată suma de 8.880 lei, în mai multe dosare penale.
De asemenea, în perioada supusă analizei, poliţştii Capitalei au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 4.026 kg de tutun şi 121 de pachete de ţigarete provenite din contrabandă.

Cu ocazia manifestărilor publice ce au avut loc, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a cooperat în permanenţă cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea stabilirii tuturor detaliilor privind misiunile şi asigurarea, potrivit competenţelor, a măsurilor de menţinere a ordinii publice şi siguranţei rutiere cu ocazia organizării acestora.


loading...