Aproape 300 de voluntari vor face curăţenie în Grădina Botanică din Bucureşti

Aproximativ 300 de voluntari sunt aşteptaţi în zilele de 13, 19 şi 20 noiembrie să participe la o nouă ediţie a evenimentului ''Curăţenia de toamnă'' în Grădina Botanică din Bucureşti, informează site-ul Universităţii din Bucureşti.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 10:43
Aproape 300 de voluntari vor face curăţenie în Grădina Botanică din Bucureşti

Evenimentul organizat de Asociaţia Team Work va reuni tineri din centrul universitar Bucureşti, dar şi iubitori ai naturii şi ai Grădinii Botanice dispuşi să ofere o zi pentru pregătirea de iarna a acesteia, scrie Agerpres.

Acţiunea de ecologizare (tăierea lăstărişului, greblarea frunzelor moarte, strângerea ambalajelor) se va desfăşura pe parcursul a trei zile, între orele 9,00 şi 16,00, sub îndrumarea personalului Grădinii şi a voluntarilor Team Work.

Participarea la eveniment se face pe baza de înscrieri pe blogul Team Work http://blogteamwork.blogspot.com.

Proiectul este derulat de Asociaţia Team Work din 2006, bucurându-se de participarea a peste 3.000 de studenţi şi elevi.

”Curăţenia de toamnă” face parte dintr-un proiect mai amplu, ”Grădina Botanică – Grădina oraşului meu”, ce beneficiază de sprijinul Universităţi din Bucureşti.

În perioada 2006-2010, proiectul a fost implementat şi în Grădina Botanică ”Alexandru Borza” a Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, precum şi în Grădina Botanică ”Alexandru Buia” a Universităţii din Craiova.

Proiectul îşi propune să aducă grădinile botanice mai aproape de comunitate prin implicarea în activităţi care să creeze sau să întărească legătura dintre acestea.

Asociaţia Team Work este o organizaţie nonguvernamentală care are misiunea de a facilita acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii.