40 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac. Telecabina nu funcţionează din cauza vântului

S-au încăpăţânat să urce pe munte şi au rămas blocaţi! Este vorba despre 40 de turişti care au dat de necaz la Bâlea Lac. 22 dintre ei au reuşit să coboare în cursul nopţii.

RomaniaTV.net
05 ian. 2012, 16:33
40 de turişti au rămas blocaţi la Bâlea Lac. Telecabina nu funcţionează din cauza vântului

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Cârţa, Virgil Grosaru, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind vânt puternic, telecabina care face legătura între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă nu poate funcţiona, mai mulţi turişti neputând coborî, transmite Mediafax.

„Deocamdată nu există niciun fel de problemă cu aceşti turişti, doar că au anunţat că nu au bani să se cazeze la Bâlea Lac şi ar vrea să coboare. Am înţeles că 15 dintre ei ar fi plecat pe jos către Bâlea Cascadă. Pe drum nu este zăpadă foarte multă, deci ar putea coborî”, a declarat Virgil Grosaru.

Potrivit acestuia, nicio persoană din grupul celor 15 nu a anunţat că ar avea dificultăţi în a coborî.

Potrivit lui Leo Klingeis, care administrează telecabina de la Bâlea Lac, este vorba de aproximativ 40 de persoane care ar dori să coboare, dar care la urcare au fost avertizate că vântul bate cu putere şi există riscul să nu se mai poată coborî.

„Toată ziua a bătut vântul, dar de vreo oră şi ceva s-a înteţit foarte tare. La ultima cursă efectuată, abia a ajuns telecabina înapoi. Nu va rămâne nimeni afară peste noapte, sala de aşteptare de la telecabină rămânând deschisă”, a declarat Leo Klingeis.

Potrivit sursei citate, la cabanele de la Bâlea Lac există locuri disponibile pentru cei care vor să se cazeze peste noapte întrucât telecabina nu va mai funcţiona până vineri dimineaţă.

Conform meteorologilor, în rafale vântul bate cu peste 70 de kilometri pe oră, iar în cursul nopţii îşi va schimba direcţia, vineri urmând să se domolească.