Sute de poliţişti locali au protestat în Capitală

Mai mulţi poliţişti locali au protestat, luni, în faţa Ministerului Dezvoltării Regionale, nemulţumiţi de faptul că norma de hrană li se va reduce cu 50%, conform unui proiect elaborat de Minister.

16 feb. 2015, 14:04
Sute de poliţişti locali au protestat în Capitală

Peste 200 de de poliţişti locali au protestat în faţa Ministerului Dezvoltării Regionale, nemulţumiţi de intenţia guvernanţilor de a reduce cu aproape o jumătate alocaţia pentru norma de hrană, potrivit România TV. Majoritatea celor aflaţi la miting au purtat pe faţă măşti Anonymous.

Cerem autorităților să nu promoveze proiectul de Hotărâre privind reducerea normei de hrană la jumătate, proiect elaborat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dacă Hotărârea de Guvern va fi adoptată în această variantă, vom asista la o tăiere a veniturilor mai mare decât cea a Guvernului Boc„, a declarat Vasile Lincu, președintele Sindicatului „Pro Lex”.

Potrivit acestuia, 80% dintre polițiștii locali primesc un salariu de 700 lei, iar acordarea normei de hrană le-ar conferi un venit acceptabil în raport cu munca prestată și riscurile la care sunt expuși.

Pe lângă menținerea normei de hrană la valoarea integrală, sindicaliștii doresc și prelungirea termenelor stabilite pentru formarea inițială în unitățile de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La protest au participat şi poliţişti locali din alte oraşe. Protestul a fost organizat de Sindicatul Pro Lex.