Aproape 500 tone de gunoaie, strânse în Sebeş cu ajutorul a 1.300 de voluntari şi mai mulţi agenţi economici

Peste 1.300 de voluntari, 16 agenţi economici, serviciile primăriei şi elevi de la toate şcolile din Sebeş au strâns aproape 500 de tone de gunoaie, în cea mai amplă acţiune de ecologizare din oraş. 

RomaniaTV.net
02 apr. 2017, 09:17
Aproape 500 tone de gunoaie, strânse în Sebeş cu ajutorul a 1.300 de voluntari şi mai mulţi agenţi economici

În cadrul campaniei „Sebeş, un oraş curat. Împreună reuşim”, desfăşurată de 1 aprilie, sub sloganul „cu gunoaiele nu glumim”, peste 1.300 de voluntari, tineri şi vârstnici au strâns, în circa cinci ore, aproape 473 de tone de gunoaie, a transmis, duminică, Primăria Sebeş, printr-un comunicat de presă.

„Pentru că nu au fost dispuşi să glumească cu problema atât de serioasă a gunoaielor, care au luat în stăpânire mult prea multe zone din oraş, în special la periferie, peste 1.300 de voluntari au reuşit să stabilească un record, colectând peste 472 de tone (472.910 de kg) de gunoaie în numai 5 ore. La campanie au participat toate serviciile, direcţiile şi instituţiile subordonate Primăriei Municipiului Sebeş, toate şcolile care au fost reprezentate de circa 500 de elevi, 16 agenţi economici care au contribuit cu forţă umană şi utilaje, precum şi o mică parte din ONG-urile locale”, se arată într-un comunicat transmis duminică de Primăria Sebeş.

Scopul principal al campaniei l-a reprezentat desfiinţarea rampelor clandestine de deşeuri şi conştientizarea populaţiei privind respectarea regulamentului de curăţenie a oraşului şi respectarea legii protecţiei mediului.

În anumite zone din municipiu intervenţiile vor continua şi zilele următoare.

„Pasul următor îl reprezintă monitorizarea atentă a zonelor vulnerabile şi conştientizarea populaţiei privind respectarea regulamentului de curăţenie a oraşului şi respectarea legii protecţiei mediului. Anunţăm că supravegherea se va face cu maximă seriozitate, iar cei care vor mai deversa deşeuri pe spaţiul public, în locuri nepermise, vor fi amendaţi”, a mai transmis Primăria Sebeş, conform Mediafax.