Aproape 6000 de teste efectuate pe aeroporturile din Grecia. Câţi români au fost testaţi

Testările i-au vizat pe turişti, în prima zi în care zborurile charter spre destinaţiile elene au fost reluate oficial dinspre România.

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 12:58
Aproape 6000 de teste efectuate pe aeroporturile din Grecia. Câţi români au fost testaţi

Niciun român care a plecat în Grecia și a fost testat nu are coronavirus. Este anunțul făcut chiar de ministerul grec al tursimului. Aproape 6.000 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate doar pe aeroporturile din Grecia. Au fost testați însă și cei care au trecut granița cu Bulgaria și care au foste nevoiți să aștepte ore bune.

O coadă de maşini s-a format joi pe aproape 15 kilometri la punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, după ce autorităţile elene au restricţionat intrările în ţară pe cale rutieră, transmite postul naţional de radio din Bulgaria (BNR), citat de Sofiaglobe.com.

Autorităţile bulgare au anunţat că poliţiştii de frontieră lucrează la capacitate maximă, însă procedurile sunt îngreunate din cauza verificării obligatorie a documentelor solicitate de Grecia.

„Sunt primele zile ale redeschiderii ample a granițelor, redeschidere ce include și aeroporturile, așa că încercăm să facem demersurile pas cu pas, cu multă prudență și în următoarele zile, presupunând că vom rezolva diferitele probleme apărute la punctele de frontieră vom lua în considerare redeschiderea lor. Deocamdată, însă, Promachonas e principalul punct de tranzit pentru turiști”, a declarat Haris Theoharis, ministrul grec al Turismului, conform Digi24.

„Pentru că sunt abia primele zile, încercăm să fim flexibili. Dar după o vreme, când oamenii vor cunoaște exact care sunt regulile, acestea vor fi implementate cu mai mare strictețe. Le sugerez celor care vin din România să meargă pe la Promachonas”, a mai menţionat ministrul grec al Turismului.

Citeşte şi: Continuă HAOSUL la vama dintre Bulgaria şi Grecia. Sfaturile ministrului grec al Turismului pentru români