Aproape 800 de kilograme de artificii, confiscate în Vama Albiţa

Un transport de aproape 800 de kilograme de artificii, în valoare de 15.000 lei, a fost confiscat de către poliţiştii de frontieră vasluieni în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa de la un bărbat de 65 de ani, din Republica Moldova, care intenţiona să scoată ilegal din ţară obiectele pirotehnice.

RomaniaTV.net
13 aug. 2012, 14:46
Aproape 800 de kilograme de artificii, confiscate în Vama Albiţa

Cele 797 de kilograme articole pirotehnice au fost descoperite în timpul controlului vamal asupra unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova care urma să iasă din ţară prin Vama Albiţa.

Şoferul autoutilitarei, un bărbat moldovean de 65 de ani, cumpărase artificiile din Timişoara, însă fără a obţine şi actele necesare cu care putea să tranziteze România şi, în final, să părăsească ţara.

„Conducătorul auto, în calitate şi de administrator al firmei pe numele căreia fuseseră cumpărate obiectele pirotehnice, nu a putut prezenta la controlul documentelor acea autorizaţie necesară pentru transportul unor articole pirotehnice pe teritoriul României, el afirmând că nu ştia de necesitatea unei astfel de autorizaţii speciale. În consecinţă, pe numele bărbatului din Republica Moldova a fost întocmit dosar penal pentru efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Cele 797 de kilograme de artificii, în valoare de 15.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând ca întreaga cantitate de obiecte pirotehnice să fie predată Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.