Aproape jumătate dintre americani îşi vor vota preşedintele înainte de data alegerilor

Până la 40 % dintre alegătorii americani vor vota înainte de ziua scrutinului prezidenţial din 6 noiembrie, iar sondajele realizate în rândul celor care au votat deja indică faptul că actualul preşedinte, Barack Obama, figurează pe primul loc în preferinţele electoratului, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
27 oct. 2012, 06:28
Aproape jumătate dintre americani îşi vor vota preşedintele înainte de data alegerilor

Ambii candidaţi le-au cerut susţinătorilor să voteze mai devreme, astfel ca echipele de campanie să strângă cât mai multe voturi înaintea zilei alegerilor, prevăzute pentru data de 6 noiembrie.

Sondajele efectuate în rândul celor care au votat deja îl indică drept favorit Barack Obama în multe state. De altfel, echipa de campanie a preşedintelui Obama – care a beneficiat de pe urma votului dat mai devreme şi în 2008 – s-a implicat intens în acest an să convingă electoratul să voteze cât mai devreme.

Obama conduce în faţa lui Mitt Romney cu 54% dintre voturile celor care au votat deja, faţă de doar 39% din voturi exprimate în favoarea candidatului republican, potrivit datelor furnizate de Reuters/Ipsos în ultimele săptămâni.

Eşantionul de persoane care au votat cuprinde 960 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3,5 procente. Potrivit datelor Reuters/Ipsos, aproximativ 18% din alegători au votat deja, fiind exprimate deja un sfert din voturile electorilor aparţinând minorităţilor şi o cincime din voturile electoratului alb.