Aproape jumătate dintre americani îşi vor vota preşedintele înainte de data alegerilor

Publicat: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012 09:28 // Actualizat: Miercuri, 31 Octombrie 2012 12:30 // Sursa: Agerpres

Până la 40 % dintre alegătorii americani vor vota înainte de ziua scrutinului prezidenţial din 6 noiembrie, iar sondajele realizate în rândul celor care au votat deja indică faptul că actualul preşedinte, Barack Obama, figurează pe primul loc în preferinţele electoratului, relatează Reuters.

Foto: AP

Ambii candidaţi le-au cerut susţinătorilor să voteze mai devreme, astfel ca echipele de campanie să strângă cât mai multe voturi înaintea zilei alegerilor, prevăzute pentru data de 6 noiembrie.

Sondajele efectuate în rândul celor care au votat deja îl indică drept favorit Barack Obama în multe state. De altfel, echipa de campanie a preşedintelui Obama - care a beneficiat de pe urma votului dat mai devreme şi în 2008 - s-a implicat intens în acest an să convingă electoratul să voteze cât mai devreme.

Obama conduce în faţa lui Mitt Romney cu 54% dintre voturile celor care au votat deja, faţă de doar 39% din voturi exprimate în favoarea candidatului republican, potrivit datelor furnizate de Reuters/Ipsos în ultimele săptămâni.

Eşantionul de persoane care au votat cuprinde 960 de persoane, cu o marjă de eroare de +/- 3,5 procente. Potrivit datelor Reuters/Ipsos, aproximativ 18% din alegători au votat deja, fiind exprimate deja un sfert din voturile electorilor aparţinând minorităţilor şi o cincime din voturile electoratului alb.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7787
RON
10 Dec
noapte 1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H