Aproape jumătate dintre britanici nu vor români şi bulgari în ţara lor

Publicat: Marţi, 26 Noiembrie 2013 11:02 // Actualizat: Marţi, 26 Noiembrie 2013 11:02 // Sursa: romaniatv.net

Campaniile de denigrare a românilor şi bulgarilor dau roade în Marea Britanie. Aproape jumătate dintre britanici consideră că românii şi bulgarii ar trebui să nu aibă dreptul de a trăi şi de a munci în Marea Britanie, se arată într-un sondaj realizat de postul de televiziune Channel 5 şi publicat luni în pagina electronică.

Cercetarea arată că 47 la sută dintre britanici consideră că imigranţii din România şi Bulgaria nu ar trebui să aibă dreptul să trăiască, să lucreze şi să pretindă beneficii sociale în Marea Britanie.

Întrebaţi dacă românii şi bulgarii ar trebui să aibă aceleaşi drepturi de a munci, de a se instala şi de a cere beneficii sociale în Marea Britanie ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni (inclusiv din ţări ca Polonia, Germania şi Lituania), doar 25 la sută dintre persoanele chestionate au răspuns pozitiv, în timp ce 47 la sută au declarat că acest lucru nu ar trebui să se întâmple. Alţi 18 la sută s-au declarat în favoarea unor drepturi limitate comparativ cu cele ale altor ţări UE, iar 10 la sută au răspuns că "nu ştiu".

Totodată, 42 la sută dintre britanicii chestionaţi au declarat că nu ar angaja "în mod clar" un constructor român sau bulgar pentru propria casa, dacă în zona lor ar lucra unul dintre aceştia. Alţi 42 la sută au afirmat că "ar putea lua în considerare" această posibilitate, iar 16 la sută au declarat că o "vor lua în mod clar în considerare".

Peste jumătate dintre cetăţenii chestionaţi (53 la sută) cred că imigranţii europeni veniţi recent în Marea Britanie contribuie la buget într-o proporţie mai mică decât beneficiază de sistemul de ajutoare sociale.

Britanicii consideră, de asemenea, că per total, imigraţia a avut un impact negativ asupra ţării lor (56 la sută). Ei cred în proporţie de 43 la sută că imigranţii din ţările est-europene precum Polonia, Letonia şi Lituania nu au adus niciun beneficiu Marii Britanii şi doar 4 la sută cred că aceştia au adus bani la buget şi au plătit taxe. Alţi 17 la sută cred că aceştia au contribuit la creşterea diversităţii culturale, iar 28 la sută cred că au adus o etică bună a muncii şi calificare pentru economia britanică.

Ei consideră, de asemenea, că cele mai mari probleme cauzate de imigranţi în Marea Britanie sunt impactul negativ pe care l-au avut aceştia asupra lucrătorilor autohtoni în materie de salarii şi locuri de muncă (31 la sută), impactul asupra serviciilor (de exemplu şcoli sau spitale), cu 22 la sută, solicitarea de beneficii sociale (21 la sută), creşterea infracţionalităţii (8 la sută) sau efectul negativ asupra culturii britanice (5 la sută). Doar 7 la sută cred că nu au fost probleme.

Potrivit sondajului, problema imigraţiei apare drept unul dintre factorii principali care îi determină pe britanici să vrea ca ţara lor să se retragă din UE (29 la sută). Cu toate acestea, 21 la sută declară că ar vrea ca Marea Britanie să se retragă din UE chiar dacă nu ar fi problema imigraţiei.

În plus, majoritatea persoanelor chestionate (27 la sută) sunt de acord cu politica UKIP în privinţa imigraţiei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bulgari imigranţi liberalizarea pieţei muncii Marea Britanie români sondaj
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 nov 12:31
Răspunde | Votează email 0 email
buc
englezoiii imputiti sa isi pastreaza maimutele lor din asia
1
EUR
4.8743
RON
31 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H