Aproape o treime din banii alocaţi României prin PNRR vor merge la infrastructură. Comisia Europeană şi-a dat acceptul – SURSE

27% din banii alocaţi României prin PNRR vor fi folosiţi pentru construirea de autostrăzi şi căi ferate. Alte miliarde de euro vor fi alocate și pentru Sănătate, Educație și Energie, au declarat surse citate de Digi24.

13 mai 2021, 11:12
Aproape o treime din banii alocaţi României prin PNRR vor merge la infrastructură. Comisia Europeană şi-a dat acceptul – SURSE

Premierul Florin Cîţu a anunţat recent că proiectele de infrastructură sunt prioritare în PNRR, urmărindu-se rezolvarea mai multor probleme în ceea ce priveşte transportul. În urma discuțiilor de la Bruxelles dintre Florin Cîţu şi mai mulţi oficiali europeni, s-ar fi stabilit ca 27% din banii alocaţi prin PNRR României să meargă pentru infrastructură, respectiv pentru autostrăzi și rețeaua de căi ferate, au declarat surse citate de Digi24.

Printre condițiile puse de Comisia Europeană ar fi cea ca PNRR să fie prezentat în Parlament.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după negocierile PNRR cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: „A fost o întâlnire constructivă”

Premierul Florin Cîțu anunţa miercuri că a avut o nouă întâlnire cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, pentru a discuta despre proiectele de transport prevăzute de PNRR.

„O mare plăcere să mă întâlnesc din nou cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi. Am avut o discuție detaliată despre proiectele de transport prevăzute de PNRR. Infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României, cu impact direct asupra relansării economice post-pandemie și evoluției pe termen lung”, a transmis Cîțu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti a avut „o discuție detaliată cu Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, cu privire la prioritățile României prevăzute de Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt recunoscător Comisiei Europene pentru sprijin, îndrumare și cooperare”.