Aproape unul din cinci locuitori ai Londrei a avut deja coronavirus. Cifre incredibile anunţate de ministrul Sănătăţii

Un studiu de testare a anticorpilor realizat în Marea Britanie relevă că 17% dintre locuitorii Londrei și 5% dintre persoanele din afara capitalei au avut deja coronavirus.

22 mai 2020, 07:05
Aproape unul din cinci locuitori ai Londrei a avut deja coronavirus. Cifre incredibile anunţate de ministrul Sănătăţii

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătăţii, a fost cel care a făcut publice rezultatele acestui studiu. „În jur de 17% dintre locuitorii Londrei și aproximativ 5% din cei din restul țării au fost testaţi pozitiv la anticorpii coronavirus”, a spus acesta.

Citeşte şi Mâncarea animalelor sălbatice a fost interzisă la Wuhan. Crescătorii de şobolani sau cobre vor fi despăgubiţi

Demnitarul a adăugat că guvernul a semnat contracte cu două companii private, Roche şi Abbot, pentru furnizarea a 10 milioane de teste pentru anticorpi. „De săptămâna viitoare vom începe să extindem testările în mod gradual, la început pentru personalul din sănătate, pacienți și rezidenți„, a mai spus ministrul.

Deși nu este clar ce nivel de imunitate se dezvoltă odată ce o persoană s-a vindecat de Covid-19, unii experți speră că ar fi vorba de un grad de imunitate care durează cel puțin un an sau doi. Indiferent de asta, a avea anticorpi nu înseamnă automat că o persoană nu va transmite virusul altcuiva.