Apropiaţii fetelor traficate de interlopii din Caracal rup tăcerea. Filmare cu CAMERA ASCUNSĂ

Apropiații fetelor traficate de interlopii din Caracal în dosarul de prostituție și proxenetism din 2012 rup tăcerea! Ei spun că polițiștii știau de mult timp de ”caracatița” care stăpânea orașul! Oamenii povestesc cum au fost racolate fetele și cum au ajuns apoi să-și ademenească în rețea propriile colege de liceu. Tot ei spun că rețeaua destructurată atunci s-a refăcut și că ar lucra bine-mersi în Italia și Germania. România TV a realizat un reportaj filmat cu o cameră ascunsă.

19 aug. 2019, 10:34

Bunicul unei fete traficate din Deveselu ştie că din rețea făceau parte și polițiști. „Ea a plecat la 15 ani de-acasă. O „luase” cineva! Cică era unul, „Cocoș”! Din cauza lor a plecat de-acasă, să nu se mai ia de ea! Nu vedeți că sunt implicați nu numai țigani, sunt implicați și de-ăștia mai mari?! Polițai! Nu puteau ăștia să facă fără ăia!”, susţine bunicul uneia dintre victimele reţelei.

Vecina unei alte fete traficate, din centrul Caracalului, spune că Poliția nu le-a ajutat deloc pe victimele rețelei.

„Poliția nu le-a ajutat prea mult, să știți! Din contră! „Hai, c-ai stat! Hai că…”. Erau foarte mulți! Lanț era! Era ca un lanț trofic! De-aici mergeai colo, colo, colo, erau stabilite locații, erau stabilite persoane, mașină, totul la dispoziție și făceau bani! Trebuie să se strângă lanțul ăsta cumva! Aici, „loco”, se ascund unii pe alții! Nimeni nu suflă! Multora dintre ei, chiar dacă știu, le e teamă să vorbească! (Reporter: Deci Poliția știa de „caracatița „asta!) Da, bineînțeles! Categoric că da! Era băgată până-n gât în ea!”, susţine femeia. 

Femeia o cunoaște de mult pe fată și știe cum a fost ademenită să intre în rețeaua de prostituate.

„Avea o cunoștință și prin cunoștința respectivă…”Hai că faci bani, uite ce rochie am, uite ce bluză, uite…” Tot timpul era cu ceva nou…Deși la cum o știam eu era o fată mai liniștită, dar, mă rog, banii…Bani, țigări…și încet, încet a încercat să racoleze și colege din clasă. Făcea cum făcea, „Hai, nu fi fraieră, mergi…”. Mergeau pe undeva pe la pădurea Sarului, aveau un taximetrist care le ducea, le aducea cu mașina, era unul, Claudiu…, dacă nu mă-nșel este arestat în momentul de față”, a mai povestit femeia.

„Cocoș”, capul rețelei, a fost ucis în pușcărie după ce a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Despre soția lui, implicată și ea în rețea, se știe că acum acționează în străinătate. „S-ar putea Germania, s-ar putea Italia. Cam pe-acolo își făceau veacul”

Ipoteza pare credibilă, cu atât mai mult cu cât mai mult de jumătate din fetele traficate în dosarul din 2012 sunt acum plecate din țară. E și cazul unei tinere din Dioști.

„E plecată în Italia. E plecată cu un derbedeu al meu! Dar acum…el spune că nu e cu ea!”, a povestit o vecină.