Aproximativ 1.500 de angajaţi ai Bentley şi Aston Martin vor rămâne fără locuri de muncă

Producătorii de automobile de lux Bentley şi Aston Martin vor renunţa la 1.500 de angajaţi ca urmare a scăderii cererii pentru maşinile pe care le produc, informează Reuters.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 04:57
Aproximativ 1.500 de angajaţi ai Bentley şi Aston Martin vor rămâne fără locuri de muncă

Bentley, deţinută de compania Volkswagen, intenţionează să elimine până la 1.000 de locuri de muncă, ceea ce reprezintă aproape un sfert din forţa de muncă totală. Producătorul nu va trimite, însă, angajaţii în şomaj, ci va apela la un program de plecări voluntare. Mai exact, cei care pleacă de bunăvoie vor avea susţinere financiară din partea Bentley, în cazul în care îşi doresc să se orienteze într-o altă carieră. 

Cu aceasta estimare de reducere considerabilă a veniturilor viitoare, Bentley a accelerat planurile de evaluare cuprinzătoare a structurii costurilor şi investiţiilor şi, în ultimă instanţă, ca în orice organizaţie, costurile şi structura forţei de muncă”, a anunţat compania printr-un comunicat.

Citeşte şi Victoria’s Secret la un pas de insolvenţă! Se caută un cumpărător pentru cele 25 de magazine din Anglia!

Înainte de începerea pandemiei, Bentley iniţiase un plan de restructurare numit “Beyond100”, al cărui scop era acela de a pregăti producătorul auto pentru următorii 100 de ani.

La rândul său, producătorul britanic Aston Martin, care are aproximativ 2.600 de angajaţi în întreaga lume, a anunţat desfiinţarea a 500 de locuri de muncă, din cauza volumului de producţie aflat sub nivelul planificat iniţial şi pentru îmbunătăţirea productivităţii. Restructurarea este aşteptată să înceapă în luna august.

Reducerea de personal de la Aston Marin face parte dintr-un plan de restrângere a costurilor cu circa 28 de milioane de lire sterline (35,6 milioane dolari), în termeni anuali. Restructurarea ar urma să coste aproximativ 12 milioane de lire (15,3 milioane dolari) în 2020, potrivit companiei.