Aproximativ 12 de tone de miere din ajutoarele UE pentru persoane defavorizate, retrase

Aproximativ 12 tone de miere care urma să fie împărţită persoanelor defavorizate ca ajutoare din partea Uniunii Europene prin programul PEAD au fost retrase în judeţul Hunedoara, din cauza calităţii, în timp ce alte două tone din acelaşi lot au ajuns deja la beneficiari.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 13:41
Aproximativ 12 de tone de miere din ajutoarele UE pentru persoane defavorizate, retrase

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, care distribuie primăriilor alimentele oferite drept ajutoare din partea UE, prin Planul anual european de furnizare a ajutoarelor alimentare pentru persoanele cele mai defavorizate (PEAD), aproximativ 12 din cele 14 tone de miere care ar fi trebuit împărţite au fost retrase.

„În urma unor comunicări primite de la APIA Bucureşti, furnizorul produselor alimentare din cadrul programului PEAD 2013, reprezentanţii CJ Hunedoara au fost anunţaţi că există unele probleme referitoare la calitatea mierii care urma a fi distribuită persoanelor înscrise în acest program. Prin urmare, furnizorul APIA Bucureşti a dispus retragerea şi înlocuirea cantităţilor de miere existente în depozitul central al Consiliului Judeţean. De asemenea, primăriile au fost anunţate să oprească distribuţia cantităţii de miere cu probleme, urmând ca aceasta să fie înlocuită în perioada următoare”, a declarat reprezentantul CJ Hunedoara, Ionel Cristian Coroi.

Potrivit acestuia, din cele 14 tone de miere care au ajuns în judeţul Hunedoara, aproximativ patru tone au fost deja împărţite primăriilor înainte ca APIA să solicite retragerea.

„Cantitatea de 10 tone cât se afla în depozitul Consiliului Judeţean Hunedoara a fost deja preluată de furnizor. De la primării am recuperat până acum peste 1,5 tone şi mai urmează să se returneze aproximativ jumătate de tonă. Aproape două tone au ajuns deja la beneficiari”, a mai declarat Coroi.

Numai în Deva, 1.800 dintre cei 5.000 de beneficiari de ajutoare în alimente de bază din partea UE au ridicat şi cutia de miere de 250 de grame, iar mulţi dintre ei au consumat-o deja.

„Din păcate, până am aflat că mierea este neconformă am împărţit deja la 1.800 de beneficiari acest produs. După ce am aflat, nu am mai distribuit şi le-am explicat oamenilor că mierea va fi înlocuită şi o vor primi, însă nu ştim exact când se va întâmpla acest lucru”, a declarat asistentul social Ileana Kelemen de la Direcţia Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Deva.