Aproximativ 150 de protestatari la Timişoara. Oamenii au strigat: „La puşcărie, Băsescu la puşcărie”

Aproximativ 150 de persoane au participat la un marş de protest prin Timişoara. Ei au pornit din Piaţa Victoriei, trecând mai apoi prin Complexul Studenţesc, pe la studioul TVR şi Prefectură. Acţiunile de protest s-au încheiat, marţi, în jurul orei 21.30.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 18:14
Aproximativ 150 de protestatari la Timişoara. Oamenii au strigat: „La puşcărie, Băsescu la puşcărie”

UPDATE. Acţiunile de protest din Piaţa Victoriei din Timişoara s-au încheiat, marţi, în jurul orei 21.30, fără a se înregistra incidente. Acţiunile din cea de-a cincea zi de proteste de la Timişoara s-au încheiat după opt ore, timp în care protestatarii – al căror număr nu a depăşit 150 – au manifestat în special în Piaţa Victoriei şi au participat la un marş prin municipiu.

Cele circa 150 de persoane care au participat la mitingul de protest din Piaţa Victoriei din Timişoara au pornit în marş, marţi seară, către Catedrala Mitropolitană, scandând „Moarte lui Băsescu” şi „Demisia„.

La Catedrala Mitropolitană, protestatarii au îngenuncheat şi s-au rugat, iar apoi au plecat spre Complexul Studenţesc. În complex, protestatarii au scandat „Studenţi, veniţi cu noi„, iar apoi au plecat spre studioul teritorial al TVR Timişoara, unde au strigat „Demisia” şi „Jos TVR„.

Marşul a continuat până la sediul Prefecturii Timiş, iar apoi protestatarii s-au întors în Piaţa Victoriei.

În Piaţa Victoriei s-au aflat circa 150 de persoane care au scandat „Demisia, demisia”, „Jos Băsescu„, „La puşcărie, Băsescu la puşcărie„.

La Timişoara, în a cincea zi de proteste, oamenii au început să se adune în Piaţa Victoriei în jurul orei 14.00, afişând pancarte cu lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Protestul a fost autorizat de Primăria Timişoara până la ora 17.00.

Acţiuni similare au avut loc, marţi seară, în mai multe oraşe din ţară, între care Cluj-Napoca, Braşov, Vaslui, Deva, Galaţi, Târgu Mureş, Iaşi, Alba Iulia, Arad, Ploieşti, Slobozia, Slatina, Craiova, Sibiu, Constanţa, Suceava, Focşani, Bistriţa precum şi în Piaţa Universităţii, din Capitală.